logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Głośnik 17 cm, 8 ohm do subwoofera z wzmacniaczem Diora WS 3542, do 50 zł

ErrorDTe 30 Sty 2010 18:10 2068 3
REKLAMA
  • #1 7617100
    ErrorDTe
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam serdecznie:D

Mam zamiar wymienić głośnik w moim subwooferze, nie wiem nic na temat obecnego prócz tego że jest beznadziejny nawet na swój rozmiar. Chciałbym go wymienić na coś lepszego. Subwoofer jest podłączony do starego wzmacniacza Diora ws 3542. W skrzyni subwoofera jest tylko sam głośnik. Moglibyście mi polecić jakiś głośnik do 50 zł (17 cm, 8ohm), nie mam dużych wymagań, słucham ogólnie pojętej muzyki klubowej:)

Z góry dziękuje za ewentualne odpowiedzi;*

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 7617579
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 838
    Kolego adikow nie mieszaj mu w głowie bo wcale nie patrzy się na to co Ty wymieniłeś - wielkość magnesu, w dodatku aluminiowa membrana (?!) to jakieś nie porozumienie chyba. Widziałeś przetwornik z alu membraną ?
    Do autora. Jeśli już szukasz małych rozmiarów to nie licz że taki subwoofer powali na kolana. Jeśli już wybrałbym przetwornik 8 calowy coś a'la GDN 20/60, 20/80, ARN-226-08, GDN-17-140-8-SK. Jak duży masz pokój ? W ramach ułatwienia jest okazja na allegro - aukcja numer 896418496.
    Przykładowy sub na ARN: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic967189.html, https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic296348.html
  • REKLAMA
  • #3 7617754
    ErrorDTe
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Pokój to 12m kw. Nie oczekuje jakiegoś super brzmienia ale lepszego niż dotychczas. Budowa subwoofera raczej odpada bo jestem zielony (nie wiem co to i po co zwrotnica) Obudowa subwoofera ma jakieś 10L wiec bardzo malutko ale sam obudowy tez pewnie bym nie zrobił:( to samo z wielkością głośnika, otwór ma 17 cm i taki tez musi być głośnik bo niestety nie umiem go powiększyć a przy takim litrażu to i tak chyba nie ma sensu). Dzięki wariato bo póki co poszerzyłeś zakres mojej wiedzy jakieś 300 razy
  • #4 7617790
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 838
    Do 12 m kw. spokojnie wystarczy 8 cali. A zbicie obudowy nie jest jakimś kosmosem. Wystarczą stare meble, szafki itp, często ludzie na osiedlu wystawiają jakieś graty na bubel można coś odzyskać. Szeroko stosowanym jest MDF ale nie ma co się zapędzać w dodatkowe koszta. Oryginalna buda jest mała wypadałoby ją powiększyć. Filtr możesz zamówić na: Link . Forum jest po to aby pomóc, szukaj w dziale DIY potrzebnych informacji. Konstrukcji jest mnóstwo zarówno dopracowanych jak tych mniej dopracowanych, kosztownych i budżetowych.
REKLAMA