logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

6010 - Niepoprawny ATR karty po wgraniu softu 9.40 i 9.46, lista kanałów

bodek34 22 Lip 2004 21:25 6500 14
REKLAMA
  • #1 756300
    bodek34
    Poziom 17  
    Ocena: 63
    Proszę o podpowiedż, wgrałem soft 9.40 póżniej 9.46, nową listę kanałów, wsad do karty FUN i wyskakuje cały czas komunikat o niepoprawnym ATR karty. Próbowałem różne listy i wsady na AU np FUN Turbo AU 025, FUN Polsat AU 01 i inne. Cały czas jest tak samo. Próbowałem na dwóch tunerach i bez zmian. Przy 3010 wszystko wychodzi dobrze. Nie wiem co mam sprawdzić, czy coś robię żle. Listę wgrywam DSXEdit v1.3.2, kartę FUN FunMagic a soft DSXFlesz 0.5.
  • REKLAMA
  • #2 756990
    Manix
    Poziom 24  
    Ocena: 21
    Sprawa może być banalna. Raz tak miałem i ćwiczyłem kilka godzin, aż przyszło mi na myśl rozkręcić tuner- patrzę a tam niespodzianka...zamontowany blocker. Wywaliłem pic-a, przywróciłem oryginalne połaczenia slotu karty i śmiga. Proste nie?
  • REKLAMA
  • #3 757650
    kacha36
    Poziom 23  
    Ocena: 90
    Witam.
    Mam ten sam problem. Na dwu tunerach zawsze wyświetla napis o złej odpowiedzi na reset. Różne softy, różne listy kanalów, dwie różne karty FUN. Nie mam żadnego blocker'a, a jednak tunery nie działają poprawnie.
    Może ktoś podpowiedzieć, co robić, gdzie szukać?
  • #4 757928
    100noga
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    radzę spróbować wgrać inną listę programów. A do funki wgrać soft AU 026 nie większy napewno powinno zadziałać
  • #5 759610
    Manix
    Poziom 24  
    Ocena: 21
    Zgadza się ja osobiście zawsze wgrywam 026 i nigdy nie mam problemu. Przy jakimś wsadzie(AU) też mi nie chciało iść, ale nie pamiętam już jaki był komunikat(być może też Atr...).
  • REKLAMA
  • #6 759638
    irekher
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    ja wgrywam Au z 12.07.ale pamiętać trzeba o wyczyszczeniu karty przed wgraniem ,a po wyjęciu blokera należy pamiętać o zlutowaniu ścieżek
  • #7 760567
    rob1
    Poziom 25  
    Ocena: 139
    przy programowaniu funki wsadem turbo powinno byc zewnetrzne zasilanie , z tego co pamietam na funce z laminatem powinien byc
    procesor at908515(nie at90s815),wazna tez jest pamiec trzeba testowac ktore dobrze pracuja przy wyzszej czestotliwosci kwarcu,wgraj wsad "monty" ,znajdziesz na uploadach lapie p*****t w ciagu 1 minuty
  • REKLAMA
  • #9 765573
    TomLib
    Poziom 19  
    Ocena: 118
    a może lista zbyt starym progsem wgrana !!??
  • #10 781731
    salwador
    Poziom 16  
    Ocena: 39
    jeśli karta normalnie sie programuje i funmagig nie pokazuje żadnego błędy to wszystko powinno być ok już jest nowy wsad do karty fun au 05
  • #11 782567
    Tomy_m
    Poziom 16  
    Ocena: 33
    ... masz nieodpowiednią listę kanałów (lista MUSI być do softu w wersji 9.46 bo format listy uległ zmianie i nie jest kompatybilna z innymi listami mimo że DSX Edit ją prawidłowo otwiera. Pozatym uzywaj tylko programu DSX Edit 1.3.2 lub 1.3.3
    http://zeeltom.zyrardow.mediaclub.pl/dsxedit.zip
    starsze nie obsługują ustawień PIDów. Polecam stronkę : http://zeeltom.zyrardow.mediaclub.pl/philips.html
    i moją liste kanałów na tej stronie :
    http://zeeltom.zyrardow.mediaclub.pl/listatomym.zip

Do tego od 6 sierpnia należy używać nowego wsadu do FUN kart :
    http://zeeltom.zyrardow.mediaclub.pl/au05k.zip
  • #12 782569
    pikarel
    Poziom 39  
    Ocena: 1824
    Do Philipsa polecam używać tylko kart Fun plastic.
    Na kartach z laminatu będzie wyskakiwał ten błąd.(układy pobierają zbyt duży prąd)
  • #13 788862
    MakroSerwis
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 343
    W przypadku FUN i 6010 polecam tylko FunProm'a, który zawsze programuje mi poprawnie (i szybciej), w przypadku FunMagic często występuje jakiś byk i wyskakuje zły ATR karty. Tak więc nie używam juz tego programu. Jeżeli ktoś zna przyczynę takiego działania FunMagic, to zapraszam do wypowiedzi.
  • #14 790121
    konradbogdan
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Gdy funprom niepomoże można i tego spróbować.
    Załączniki:
    • 6010 - Niepoprawny ATR karty po wgraniu softu 9.40 i 9.46, lista kanałów Feb15001.JPG (25.41 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #15 794677
    _Zero
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    pikarel napisał:
    Do Philipsa polecam używać tylko kart Fun plastic.
    Na kartach z laminatu będzie wyskakiwał ten błąd.(układy pobierają zbyt duży prąd)

karty na laminatach też działają poprawnie chyba że rzerobisz taką kartę na wersję TURBO (Funrari) to wtedy mogą być problemy z niedoborem zasilania

Podsumowanie tematu

✨ Problem z komunikatem o niepoprawnym ATR karty FUN po wgraniu softów 9.40 i 9.46 oraz nowej listy kanałów dotyczy głównie niezgodności wsadu i listy kanałów z wersją oprogramowania tunera Philips 6010. Zaleca się stosowanie wsadu AU 026 lub nowszego AU 05 dedykowanego dla kart FUN, zwłaszcza po 6 sierpnia, oraz używanie list kanałów kompatybilnych z softem 9.46, gdyż format list uległ zmianie. Program DSX Edit w wersjach 1.3.2 lub 1.3.3 jest rekomendowany do wgrywania list, gdyż starsze wersje nie obsługują poprawnie ustawień PID. Problemy mogą wynikać także z obecności blokera w tunerze, niewłaściwego zasilania karty (zalecane przeróbki zasilania), używania kart FUN na laminacie zamiast plastikowych (karty laminatowe mogą pobierać zbyt duży prąd i powodować błąd ATR), a także z nieodpowiedniego oprogramowania do programowania karty (np. FunMagic może generować błędy ATR, lepszy jest FunProm). Przy programowaniu wsadem turbo wskazane jest zewnętrzne zasilanie karty. W przypadku problemów z ATR na 6010, 3010 działa poprawnie, co wskazuje na różnice w obsłudze kart i softu między modelami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA