logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lexmark E120 - jak wyłączyć instrukcję drukowania dwustronnego?

jachu333 31 Sty 2010 19:23 3579 2
REKLAMA
  • #1 7622950
    jachu333
    Poziom 2  
    Witam wszystkich forumowiczów elektrody.

Piszę nowy temat, gdyż nie spotkałem sie, ani nie znalazłem postu z podobnym problemem. Kiedy chce wydrukować broszurkę (książeczka z drukiem dwustronnym) to za każdym razem drukuje mi instrukcję do drukowania dwustronnego. Na kartce jest krótki opis i strzałka informujaca o poprawnym włożeniu papieru.
    Nie znalazłem nic w opcjach, ani nie mam do tej drukarki żadnej szerszej instrukcji. Sterownik instalowałem ze strony gdyż z płyty nie chciało na Windows 7 zainstalować.

Jest to pomocne przy pierwszym drukowaniu, ale później to szkoda jednak papieru.

Przypomnę ze chodzi o drukarkę laserową Lexmark E120.
    Dziękuję za wszelkie sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 7626545
    Daniel__RZE
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Witam
    Ta drukarka nie ma wewnętrznego menu (ale to pewnie już zauważyłeś)- wszystkie ustawienia robisz poprzez ustawienia w właściwościach drukarki. Sprawdź jeszcze raz dokładnie musi tam być.
    Pozdro.
    ps instrukcja użytkownika "usermanual" jest na stronach lexmarka
  • #3 7627428
    jachu333
    Poziom 2  
    Witam..

gadalem z kolegą, który miał Lexmarka i mówił, że jest taka opcja przy drukowaniu dwustronnym. Odznaczało sie "drukuj instrukcje" i było po sprawie. A tu nie ma czegoś takiego. Poszukam jeszcze jakiegoś programiku do konfiguracji, poczytam w instrukcji. Na kompie w opcjach przeszukałem myslę, że wszystko i nic nie znalazłem.

Odezwe sie jak coś znajde. Prosze o kolejne podpowiedzi :)

Tak więc nie znalazłem tego nigdzie. Jeśli ma ktoś taką drukarkę i uporał sie z tym bede wdzięczny za podpowiedz. Jak na razie drukuje za kazdym razem na tej samej kartce :D
REKLAMA