logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CC 900 wtrysk 94 r. po nagrzaniu do 60*C zaczyna mulić

Mis Uszatek 01 Lut 2010 18:05 1324 7
  • #1 7627597
    Mis Uszatek
    Poziom 11  
    Ocena: 38
    Witam panowie. Mam wielki problem z moim CC 900 wtrysk, benzyna 94r. A mianowicie gdy dochodzi temperatura do 60*C to zaczyna się dusić , zwalniać , nie reaguje na gaz, aż np. jadąc na 4 muszę zejść do 2 . Trwa to kilkanaście sekund i auto znów dostaje kopa i jedzie normalnie. Natomiast jak go rozgrzewam na postoju to przy 60*C robi
    BUUU!! buuu BUUU!! buuu ale nie gaśnie. i też po kilkunastu s. OK.
    Dodatkowo auto ma ciut za wysokie obroty tak na ucho jakieś 1500 ale tak było zawsze od kiedy go mam a ta usterka powstała stosunkowo niedawno .
    Wymieniłem -map- sensor, czujnik temperatury (ten od kompa) , podciśnienia szczelne, wtyczki posprawdzane i poczyszczone RATUNKU javascript:emoticon(':cry:')
  • #2 7632051
    Mis Uszatek
    Poziom 11  
    Kto kolwiek widział , kto kolwiek wie . proszę pomocy .
  • #3 7638077
    Mis Uszatek
    Poziom 11  
    Dziś podmieniłem kompa , kupiłem na szrocie ale dziwna sprawa bo na tym kompie wcale nie odpala , nawet pompy nie słychać
  • #4 7643899
    Mis Uszatek
    Poziom 11  
    Temat zakończony podmienilem kolejnego kompa i jedzie jak złoto
  • #5 7647338
    Mis Uszatek
    Poziom 11  
    A jednak wciąż to samo , wczoraj chyba mi się zdawało że jest OK o dziś zrobił to samo więc temat otwarty jakby ktoś miał jakiś pomysł
  • #6 7647462
    carrot
    Moderator Samochody
    Ocena: 3596
    Mam pomysł, podłączyć tester i podglądnąć parametry bieżące, jest to znacznie tańsze rozwiązanie niż podmienianie połowy wyposażenia elektrycznego samochodu "na pałę"
  • #7 7647508
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 7648716
    Mis Uszatek
    Poziom 11  
    carrot napisał:
    Mam pomysł, podłączyć tester i podglądnąć parametry bieżące, jest to znacznie tańsze rozwiązanie niż podmienianie połowy wyposażenia elektrycznego samochodu "na pałę"

ja o tym wiem jak bym miał trochę kasy na zbyciu to bym tu nie opisywał tylko pojechał do ASO, a części na podmianę biorę ze szrotu i ja to nie to , to oddaję i "siemasz wiosna" a mapa podmieniałem też i bez efektu ale spróbuje wyrwać jeszcze 1 i sprawdzić dla 200% pewności

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z Fiatem CC 900 z 1994 roku, który po osiągnięciu temperatury 60°C zaczyna dusić się, zwalniać i nie reagować na gaz. Po kilkunastu sekundach auto wraca do normalnej pracy. Wymieniono czujnik MAP, czujnik temperatury oraz sprawdzono szczelność podciśnienia, jednak problem nadal występuje. Użytkownik podmienił komputer, co początkowo przyniosło poprawę, ale problem powrócił. Inni uczestnicy dyskusji sugerują podłączenie testera do diagnostyki oraz zwracają uwagę na możliwość uszkodzenia czujnika podciśnienia, szczególnie modelu Magneti Marelli, który często ulega awarii.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA