logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamery przemysłowe - DynDNS i przekierowanie portów na Neo

darekkonrad 03 Lut 2010 22:17 2527 3
REKLAMA
  • #1 7639697
    darekkonrad
    Poziom 2  
    Witam mam taki problem z kamerkami przemysłowymi. Na firmie mam założone kilka kamer podłączonych do rejestratora cyfrowego i puszczone w siec lokalną w firmie podgląd jest z każdego komputera poprzez adres http 10.14 itd. Kiedyś kamerki chodziły także w internecie czyli miałem podgląd w domu było to zrobione przez adres www.xxx.dvrdns.org niestety teraz to nie działa. Internet mam w neostradzie czyli zmienne IP. Nie jestem za bardzo kumaty w tym temacie ale korzystając z szukajki poszedłem krok po kroku za jednym z doradzających i zarejestrowałem się na dyndns lecz niestety nadal po wpisaniu adresu (oczywiście z innej sieci) pokazuje, że nie może wyświetlić strony. Czy mógłby mi ktoś troszkę pomóc w tej kwestii z góry dziękuje i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 7640925
    salmon
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 262
    Poza rejestracją w dyndns musisz w ustawieniach swojego routera skonfigurować klienta dyndns-a, żeby aktualizacja ip była całkowicie automatyczna. Sprawdź, czy aktualizacja przebiega poprawnie - porównując adres odnotowany przez serwis dyndns z aktualnie przydzielonym do swojej neostrady. Poza tym, również na routerze, musisz przekierować wymagane przez rejestrator porty - prawdopodobnie co najmniej port 80/tcp.
  • REKLAMA
  • #3 7653026
    Jakub_Lech
    Poziom 24  
    Ocena: 19
    Sprawdź ustawienia routera w firmie, odnośnie DynDNS oraz przekierowania.

Kiedyś miałem do czynienia z takim przypadkiem, gdy wszystko przez ponad 3 miesiące działało bez problemu, nagle zabrakło dostępu z zewnątrz, ustawienia wszystkie ok, podmieniłem router z Zyxela na jedynego wolnego w firmie D-linka, też nie działa. Dzwonię do supportu producenta rejestratora i po opisaniu problemu, proszą o mój adres e-mail na który prześlą nowe oprogramowanie. I co? Po aktualizacji softu wszystko działa, nawet po powrocie na Zyxela. Do dzisiaj nie było innych problemów z dostępem do monitoringu z zewnątrz.
  • #4 7657010
    jacula6
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    witaj

możesz napisać co to za rejestrator, bo ja mam taki sam problem mój router to linksys ag241 i konto jest założone na dyndns

mam neostrade

u mnie po założeniu konta na dyndns chodzi to około tygodnia i póżniej klapa
    wszytko robie raczej dobrze po założenu konta na stronce konfiguruje router linksys ag 241 w chodze w zakładke Dynamic DNS i wpisuje te same dane czyli Hostname user i pasword itd dajemy na koniec Save teraz wchodze w nastepną zakładke w routerze DMZ tutaj wpisuje IP rejestratora i na koniec daje save
    w samym rejestatorze nie wpisuje w zakładce dns bo chyba nie jest to potrzebne bo wystarczy gdy to wpisze w routerze :?: czy robie wszystko dobrze?
REKLAMA