logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Honda Civic 2002 1.7 CTDi - odcięcie turbiny przy 3200 obr/min, tryb awaryjny

slavkor1 07 Lut 2010 16:38 5629 5
REKLAMA
  • #1 7658058
    slavkor1
    Poziom 2  
    Ocena: 8
    Witam ... mam problem z honda civic 2002 r, 1,7ctdi a mianowicie po przekroczeniu obrotów 3,2 tys odcina mi turbine i silnik wchodzi w tryb awaryjny... czyscilem juz turbine (zapiekajaca sie kierownica) i wymienilem czujnik cisnienia doladowania bo za kazdym razem na skanerze pokazuje wlasnie nr bledu z ktore te rzeczy(turbina i czujnik) odpowiadaj (za wysoki sygnal wyjscia) .. co jeszcze moze byc przyczyna?????
  • REKLAMA
  • #2 7658144
    grzechu40
    Poziom 21  
    Ocena: 190
    Nieszczelność w systemie zasysania i doładowania powietrza, np mokry czy zaolejony filtr powietrza, czy elektrozawór sterujący turbiną.
  • REKLAMA
  • #3 7658189
    slavkor1
    Poziom 2  
    Ocena: 8
    "egr" tez byl czyszczony a przewody sa ok...
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 8825044
    jakubezo11
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    Witam
    ja mam ten sam problem -Honda Civic 1.7 ctdi wymieniłem elektrozawór sterujący turbiną i nadal nic , czy jest możliwe żeby ten czujnik był wadliwy?
    mechanik powiedział mi że prawdopodobnie jest walnięta turbina
    jeżeli znaleźliście już przyczynę i naprawiliście to piszcie
  • #6 8826406
    mazur200
    Poziom 10  
    Ocena: 20
    Witam!
    Dziś odwiedziłem mechanika ,powiedział że pompy wtryskowe z hondy 1,7CTDI tak mają.bynajmniej moja przy temp.-15 stopni zamarza układ paliwowy i proponował zmienić na lepszy filtr paliwowy.Miałem FILTRONA,a zastosowałem BOSHA i zobaczymy. O efektach napiszę na forum innym razem.
    Zeszłego roku odwiedzałem trzy razy serwis Hondy i za każdym razem wskazywał komp.niskie ciśnienie na panelu wtryskiwaczy(w chwili obecnej nie pamiętam nr.kodu błędu,ale mam na wydruku.)Po rozgrzaniu układu paliwowego w serwisie Hondy auto jeżdziło bez zastrzeżeń aż do następnego razu.
    Pozdrawiam.
REKLAMA