logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brama z napędem Came zbx7 - nie ma siły ruszyć podczas mrozu

ppiotr102 07 Lut 2010 21:37 9115 4
  • #1 7659694
    ppiotr102
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Mam problem z napędem bramy Came zbx7 normalnie działa dobrze ale gdy przyjdą mrozy to nie ma siły uciągnąć i muszę pomóc ręcznie gdy ruszy to już przesuwa a gdy jest ciepło to jest dobrze ma tyle siły ze nie mogę utrzymać ręką, i ten problem pojawia się każdej zimy, sprawdzałem napięcie do silnika dochodzi 230v a on jest słaby, jak to naprawić?

Moderowany przez bestler:

Kolego, zakładanie jednakowych postów w kilku działach jednocześnie jest niezgodne z regulaminem forum. Następnym razem będzie ostrzeżenie.

Poza tym proszę używać wyszukiwarki - podobny temat już był

Trzecia sprawa - proszę dbać o pisownię - wszystko to jest jedno zdanie ??

• #2 7661453
    waldo
    Poziom 23  
    Ocena: 54
    Sprawdż a najlepiej wymień kondensator na silniku ,który odpowiada za rozruch .przy niskich temperaturach może mieć problem ,jest on pojemności rzędu paru lub parunastu mikro.
  • #3 8860620
    ppiotr102
    Poziom 10  
    Witam, kondesator wymieniłem i nic nie pomogło, gdy jest mróz napęd jest słaby i muszę ręcznie pomagać a gdy jest ciepło to ma taką siłe że ręką nie mogę zatrzymać bramy, co może być przyczyną?
  • #4 8865429
    pmirkowicz
    Poziom 18  
    Ocena: 137
    Przełącz siłę na transformatorze, są tam zaciski od 1 do 4. 1 jest to siła minimalna a 4 maksymalna. Czarną wsuwkę przestaw na 4.
  • #5 8869378
    ppiotr102
    Poziom 10  
    Właśnie siłę mam na 4 czyli na maxa, kiedys byłem w sklepie gdzie sprzedają te napędy to jakiś pracownik powiedział mi po cichu że było dużo reklamacji tego typu, dzisiaj brama się zatrzymała nawet w połowie przesuwu bo trochę było śniegu w szynie i musiałem opalarką ogrzac szyne żeby śnieg stopniał, teraz nie wiem co jeszcze sprawdzić?
REKLAMA