logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Trudności z programowaniem pamięci Orange 93S46 i 93S56 - co może być przyczyną?

autosuper 26 Lip 2004 09:53 1725 3
REKLAMA
  • #1 761284
    autosuper
    Poziom 24  
    Ocena: 104
    Czy ktos probowal programowac Orange 2 pamieci serii 93S56 ,S 46 uklady te znajduja sie na liscie programowanycgh chipow , ale mnie po zlozeniu tego programatora nie udaje sie zaprogramowac tych pamieci . Odczytywanie bez problemu ale zapis nici . Wszystkie inne uklady chodza bez problemu , daja sie zapisywac i odczytywac .Problem mam jeszcze tylko z 93LC46 ale to jeszcze jakos mozna przezyc , ale s-ki to pasowaloby zeby chodzily. Czy ktos ma jakis pomysl czemu u mnie to nie chce chodzic ? Programator jest napewno poprawnie zlozony bo gdyby bylo inaczej to nie programowalyby sie inne uklady , program odpalalem na dwoch roznych kompach . Moze mam jaks uwalona wersje oprogramowania ? Bardzo prosze kolegow o sugestie .
  • REKLAMA
  • #2 2888289
    Pati
    Poziom 27  
    Ocena: 409
    przyłanczam siędo prośby o pomoc w wyjaśnieniu jak sobie poradzić z tym problemem. Mam identyczne problemy lecz z innym programatorem (miniprog) a willem wogóle ich nie ma w spisie. Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #3 2950902
    autosuper
    Poziom 24  
    Ocena: 104
    Z tymi s-kami to jest roznie zalezy od producenta , chodzi o to ze maja mozliwosc tzw. protekcji , czyli blokady program,owania ukladu. Zczyta zcyztasz ale gorzej z programowaniem. W orange jest funkcja clear protekt , prezd proba programowania nalezy jej uzyc , skutkuje w 80 % . Gorezj natomiast jest z prgramowaniem LC lub L , orange wogole sobie z nimi nie radzi , chodzi prawdopodobnie wlasnie o zbyt wysokie stany programowania , prawdopodobnuie poprostu niski stan jest odbierany prez L-ki jako stan H . Bezproblemu radzi sobie z nimi zwykly jdm z przystawka do mikrowire na zenerce.
  • #4 2998072
    bazan2
    Poziom 11  
    kup elnec - bez problemu idzie
REKLAMA