logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Vectra A '95 - Jak podłączyć alarm i centralny zamek STIG?

Nostrepix 19 Lut 2010 01:39 1942 4
REKLAMA
  • #1 7716776
    Nostrepix
    Poziom 14  
    Ocena: 33
    Witam wszystkich Forumowiczów. Proszę o nie usuwanie tego postu gdyż szukałem podobny temat i nic nie znalazłem, co by mogło mi pomóc. Mam opla vectrę A z 95r . Puszka centralnego to Kikert ( standard ). Podłączyłem sterownik STIG na pilota tzw. scyzoryk. Wszystko działa kierunki palą się podczas zamykania i otwierania. Problem jest taki, że z kluczyka jak 2x przekręciłem centralkę załączał się alarm i drzwi się nie dało otworzyć od środka. Natomiast z pilota jak zamykam, alarm się nie włącza i drzwi da się otworzyć od środka. Który to może być pin od zamykania i załączania alarmu?? Ja się podłączałem pod brązowo- czarny tzw. domykanie szyb, bo też mam tą funkcję w pilocie, lecz gdy podpiąłem domykanie szyb na ten przewód to nie działa. Alarm jest oryginalny oplowski tzw. bez ingerencji mojej ani innych ludzi. Znajomy ma taki sam alarm w vectrze B, także oryginalny. Proszę o pomoc.

Dodano po 5 [minuty]:

Dodam, że zamykanie i otwieranie podłączyłem pod pin 2 i 6.

Dodano po 4 [minuty]:

Muszę dodać, że mam elektryczne szyby i funkcje domykania szyb z kluczyka.
  • REKLAMA
  • #2 7717164
    Nostrepix
    Poziom 14  
    Od ryglowania drzwi jest kabel o kolorze czarno niebieskim. Teraz moje pytanie brzmi: Czy ten od ryglowania zmostkować z przewodem od zamykania drzwi ?? Czy podłączyć go pod tzw. tryb komfort??

Dodano po 40 [sekundy]:

Z szybami już sobie poradziłem.
  • REKLAMA
  • #3 7720589
    licho23
    Poziom 20  
    Ocena: 127
    W prądowe kable się wpinasz sterowaniem?? W tej vectrze ryglowanie jest mechaniczne w drzwiach kierowcy, klucz w położenie poziom, reszta jest ryglowana elektrycznie z centrali zamka. W vectrze b wszystkie drzwi ryglowane są elektrycznie.
  • REKLAMA
  • #4 7748591
    Nostrepix
    Poziom 14  
    Dokładnie tak jak mówisz. Więc nie dam rady nic zrobić??
  • #5 7758416
    Nostrepix
    Poziom 14  
    Mimo wszystko uważam, że trzeba prawidłowo się wpiąć w centralę. Temat aktualny, czy potrafi ktoś pomóc?
REKLAMA