Panowie zamierzam zmodernizować moją instalacje satelitarną - mają to być trzy tunery satelitarne (w tym 2xHD z PRV i jeden HD lub SD) Wspomniane 2 tunery HD będą z podwójną głowicą (celem nagrywania audycji) a jeden tuner bez PRV. Poza tym chcę zastosować "zeza" (Astra i HB) do dwóch lub wszystkich tunerów. Do zeza chcę użyć przełączników DiSEqC (wychodzi dużo taniej niż multiswitch). Obecnie mam konwerter typu quad (do Astry) i rozglądam się nad dobrym konwerterem typu Octo (do HB) - polecicie jakieś dobre konwertery tego typu z niskim współczynnikiem szumów. Dodaj jeszcze, że w całej instalacji będzie C+ rozdzielny bezprzewodowymi spliterami (SmartWi bądź Clone C+) oraz jedna karta z TNK.
W związku z powyższym pytanie jaki zakupić konwerter typu Octum ?
Ps. Mam jeszcze problem z sygnałem w deszczowe dni - szczególnie latem gdy nad niebem są gęste chmury lub leje deszcz - wówczas często zanika sygnał - dodaję że mam antenę bodajże w granicach 70-80 cm. Na jaką dużą ja ewentualnie wymienić ?
W związku z powyższym pytanie jaki zakupić konwerter typu Octum ?
Ps. Mam jeszcze problem z sygnałem w deszczowe dni - szczególnie latem gdy nad niebem są gęste chmury lub leje deszcz - wówczas często zanika sygnał - dodaję że mam antenę bodajże w granicach 70-80 cm. Na jaką dużą ja ewentualnie wymienić ?