Witam. chcialem zamontowac konwertery
1 Astra2 .quad
2 Astra/HB Monoblock .quad
3 Sirius quad
4 Thor .quad
Zastanawiam sie nad zakupem Monoblock Quad Opticum HD 0,1 dB SAT-152 + 3x Quattro Opticum 0,1dB SAT-150.
Antena to TRIAX TD-80
Do tego planuje zakup 4x DiSEqC 4x1 GT-SAT
Dlaczego tak?
Juz tlumacze jaka mam wizje
Kabel z Kazdego konwetera (monobloc 1 kabel + z kazdego pozostalego po 1 kablu) do DiSEqC 4x1 GT-SAT i z tego do tunera.
Chce rozdzielic te 5 satelit na 4ry tunery.
DiSEqC 4x1 GT-SAT chyba nie potrzebuje zewnetrznego zasilania, planuje go przymontowac (je) w plastikowwj puszce zaraz przy antenie.
Pytanie, co mi doradzicie, jakie mocowanie na te konwertery oraz jakie konwertery, jakie anteny i ew. jakie switche gdy nie ten.
Oraz puszke ktora zabezpieczy switche przy temperaturze ok. -25C w okresie zimowym.
Chcialbym odbiera z Polskich N'ke! (HB)
1 Astra2 .quad
2 Astra/HB Monoblock .quad
3 Sirius quad
4 Thor .quad
Zastanawiam sie nad zakupem Monoblock Quad Opticum HD 0,1 dB SAT-152 + 3x Quattro Opticum 0,1dB SAT-150.
Antena to TRIAX TD-80
Do tego planuje zakup 4x DiSEqC 4x1 GT-SAT
Dlaczego tak?
Juz tlumacze jaka mam wizje
Kabel z Kazdego konwetera (monobloc 1 kabel + z kazdego pozostalego po 1 kablu) do DiSEqC 4x1 GT-SAT i z tego do tunera.
Chce rozdzielic te 5 satelit na 4ry tunery.
DiSEqC 4x1 GT-SAT chyba nie potrzebuje zewnetrznego zasilania, planuje go przymontowac (je) w plastikowwj puszce zaraz przy antenie.
Pytanie, co mi doradzicie, jakie mocowanie na te konwertery oraz jakie konwertery, jakie anteny i ew. jakie switche gdy nie ten.
Oraz puszke ktora zabezpieczy switche przy temperaturze ok. -25C w okresie zimowym.
Chcialbym odbiera z Polskich N'ke! (HB)