Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nissan Almera N15 1,4 benzyna +LPG - 1997r

BerKrzy 25 Feb 2010 17:06 2475 3
    BerKrzy
    Level 10  
    Proszę o pomoc od dłuższego czasu mam dziwny problem otóż gdy jest zimny silnik to bardzo ciężko jest go "odpalić", gdy już odpali to tak chodzi jakby nie na wszystkie cylindry. Gdy jest ciepły ten objaw mija, ale wystarczy że postoi 1 godz i znów ten sam problem. Odwiedzałem już różnych mechaników wymieniłem: przepływomierz, przewody, kopułkę, świece i dlaej to samo. Nie mam możliwości odpalić na samym gazie, muszę na benzynie a później po uzyskaniu odp temp przęłącza się sam na gaz. Proszę o poradę!!!:cry:
    jurekk55
    Level 36  
    BerKrzy wrote:
    Proszę o pomoc od dłuższego czasu mam dziwny problem otóż gdy jest zimny silnik to bardzo ciężko jest go "odpalić", gdy już odpali to tak chodzi jakby nie na wszystkie cylindry. Gdy jest ciepły ten objaw mija, ale wystarczy że postoi 1 godz i znów ten sam problem. Odwiedzałem już różnych mechaników wymieniłem: przepływomierz, przewody, kopułkę, świece i dlaej to samo. Nie mam możliwości odpalić na samym gazie, muszę na benzynie a później po uzyskaniu odp temp przęłącza się sam na gaz. Proszę o poradę!!!:cry:

A jest opcja szukaj,albo daj w ręce auto komuś kto wie jak znaleźć usterkę(w gazie czy benzynie)podstawowa znajomość instalacji elektrycznej wskazana, inaczej "szukaj wiatru...."
    BerKrzy
    Level 10  
    Byłem u fachowca, który sprawdził elektrykę i stąd te wszystkie zabiegi. Wg fachowca elektryka jest OK
    jurekk55
    Level 36  
    odepnij kable gazowe od instalacji samochodowej(wszystkie to na początek)i co się dzieje?