Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nissan Almera N15 1,4 benzyna +LPG - 1997r

BerKrzy 25 Lut 2010 17:06 2319 3
  • #1 25 Lut 2010 17:06
    BerKrzy
    Poziom 9  

    Proszę o pomoc od dłuższego czasu mam dziwny problem otóż gdy jest zimny silnik to bardzo ciężko jest go "odpalić", gdy już odpali to tak chodzi jakby nie na wszystkie cylindry. Gdy jest ciepły ten objaw mija, ale wystarczy że postoi 1 godz i znów ten sam problem. Odwiedzałem już różnych mechaników wymieniłem: przepływomierz, przewody, kopułkę, świece i dlaej to samo. Nie mam możliwości odpalić na samym gazie, muszę na benzynie a później po uzyskaniu odp temp przęłącza się sam na gaz. Proszę o poradę!!!:cry:

    0 3
  • #2 25 Lut 2010 20:40
    jurekk55
    Poziom 35  

    BerKrzy napisał:
    Proszę o pomoc od dłuższego czasu mam dziwny problem otóż gdy jest zimny silnik to bardzo ciężko jest go "odpalić", gdy już odpali to tak chodzi jakby nie na wszystkie cylindry. Gdy jest ciepły ten objaw mija, ale wystarczy że postoi 1 godz i znów ten sam problem. Odwiedzałem już różnych mechaników wymieniłem: przepływomierz, przewody, kopułkę, świece i dlaej to samo. Nie mam możliwości odpalić na samym gazie, muszę na benzynie a później po uzyskaniu odp temp przęłącza się sam na gaz. Proszę o poradę!!!:cry:


    A jest opcja szukaj,albo daj w ręce auto komuś kto wie jak znaleźć usterkę(w gazie czy benzynie)podstawowa znajomość instalacji elektrycznej wskazana, inaczej "szukaj wiatru...."

    0
  • #3 25 Lut 2010 21:07
    BerKrzy
    Poziom 9  

    Byłem u fachowca, który sprawdził elektrykę i stąd te wszystkie zabiegi. Wg fachowca elektryka jest OK

    0
  • #4 25 Lut 2010 21:11
    jurekk55
    Poziom 35  

    odepnij kable gazowe od instalacji samochodowej(wszystkie to na początek)i co się dzieje?

    0