logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyjąć zablokowaną wkładkę stacyjki w Seicento 900 bez elektroniki?

vadim92 02 Mar 2010 23:00 13984 10
REKLAMA
  • #1 7776107
    vadim92
    Poziom 28  
    Ocena: 31
    Witam.
    Mam problem z wyjęciem wkładki kluczyka ze stacyjki w Seicento 900 (stacyjka bez elektroniki). Jest trudność z właczeniem zapłonu (kluczyk blokuje się). Próba z kluczykiem zapasowym też nie daje rezultatów.
    Z góry dziękuje za porady.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7776686
    kamilczubacki
    Poziom 17  
    Ocena: 62
    Zapewne wytarte zapadki stacyjki ustaw klucz w pozycji 2 i z tylu korpusu jest zwleczka blokujaca wyjecie bebenka wcisnij lub ja podwaz i po problemie.
  • REKLAMA
  • #3 7780034
    vadim92
    Poziom 28  
    Ocena: 31
    kamilczubacki napisał:
    Zapewne wytarte zapadki stacyjki ustaw klucz w pozycji 2 i z tylu korpusu jest zwleczka blokujaca wyjecie bebenka wcisnij lub ja podwaz i po problemie.

Dzięki serdeczne :)
  • #4 9619082
    Dziobak88
    Poziom 2  
    Ocena: 8
    a co jeśli u mnie kluczyk przekręca się jedynie na tyle, że ściągana jest jedynie blokada kierownicy i dalej ani drgnie ?:(
  • REKLAMA
  • #5 18600610
    PjoterB6
    Poziom 4  
    Ocena: 36
    czy wystarczy wymienić sama wkładkę stacyjki ? auto będzie odpalać??
  • REKLAMA
  • #7 18600786
    PjoterB6
    Poziom 4  
    nie wystarczy mieć drugi kluczyk przypięty ? i mieć 2?
  • #8 18601549
    ladamaniac
    Poziom 40  
    Ocena: 2060
    Niby wystarczy, ale trzeba ten stary dobrze ustawić przy włączaniu zapłonu, bo lubi nie zczytać. Inne rozwiązanie to wsadzenie starego kluczyka w pętle immo, owinięcie taśmą izolacyjną i przypięcie gdzieś do wiązki, żeby nie wisiało. Jeśli nie boisz się, że go ktoś ukradnie.
  • #9 18601566
    PjoterB6
    Poziom 4  
    A ta wiązka immo rozumiem ze pod obudową od stacyjki.tego raczej nikt nie kradnie .bo niby po co

Dodano po 48 [sekundy]:

A ta wiązka immo rozumiem ze pod obudową.a mam jeden kluczuk tylko ze złamany.mysle ze idealnie by t pasował
  • #11 18620071
    PjoterB6
    Poziom 4  
    wymieniona wkładka i wszystko pięknie chodzi

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z wyjęciem wkładki stacyjki w Seicento 900, gdzie kluczyk blokuje się przy próbie włączenia zapłonu. Odpowiedzi sugerują, aby ustawić klucz w pozycji 2 i nacisnąć blokadę z tyłu korpusu stacyjki, co powinno umożliwić wyjęcie wkładki. Inne porady dotyczą wymiany wkładki stacyjki oraz konieczności przeniesienia kapsułki immo do nowego kluczyka. Użytkownicy podkreślają, że kluczyk musi być dobrze ustawiony, aby działał poprawnie, a także sugerują, że można użyć starego kluczyka w pętli immo, aby uniknąć problemów z odpaleniem auta.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA