logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przedwzmacniacz gitarowy na BC550 - opinie i sugestie dotyczące budowy

spox317 03 Sie 2004 22:54 2123 2
REKLAMA
  • #1 775725
    spox317
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Witam.
    Musze zbudowac przedwzmacniacz gitarowy. Wykonalem juz jeden nawet dzialal ale mialem problemy z przydzwiekami i zostawilem go sobie na kiedy indziej jak bede mial wieksze pojecie o tym. Teraz potrzebuje cos dobrego i w miare prostego. Załaczam w załaczniku schemat przedwzmacniacza ktorego mam na oku. Sciagnelem go z elektrody. Niema regolacji barwy dzwieku. Ale zbuduje cos na TL072. Ten przedwzmacniacz jest na BC550 - dobre i malo szumow. A moze ktos budowal ten prezedwzmacniacz?.
    Pozdrawiam
    Łukasz

P.S. Mile widziane wlasne propozycje lecz prosiłbym niezbyt zawile.
    Załączniki:
    • Przedwzmacniacz gitarowy na BC550 - opinie i sugestie dotyczące budowy 1.gif (26.43 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 776303
    janek11389
    Poziom 42  
    Ocena: 239
    Widziałem to w jakimś elektroniku, przekopałem, ale nie mogę znaleźć, to może pracować jako końcówka, albo przedwzmacniacz a klasie A, o bardzo dużej dynamice wejściowej, ze względu na dość duże napięcie zasilania.
    Nie głupi pomysł, sam kiedyś nad tym myślałem, nie trzeba by stosować regulacji czułości, ale do tego musisz dobudować jakoś korekcję barwy tonu, z regulacją siły głosu, jeżeli chcesz wykorzystać to do gitary.
  • #3 777268
    spox317
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    witam.
    Sprawa sie wyjasnila jestem zmuszony zrobic preamp (daje w zalaczniku) bo w sklepie do powyższego nie mili czesci.
    Załączniki:
    • Przedwzmacniacz gitarowy na BC550 - opinie i sugestie dotyczące budowy 2.gif (11.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA