Witam serdecznie. Mój problem polega na tym że po ponad rocznym użytkowaniu karty gf 8800 Gt nagle komp zaczął się zawieszać w grach (Modern Warfare 2 i Left4dead) i sypać artefaktami jak z rękawa... także w biosie!!!
Nie dodawałem żadnych nowych komponentów, nie instalowałem żadnych nowych sterowników a ot tak komp się zaczął sypać. Moja specyfikacja:
- płyta Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P
- procek AMD Phenom II X4 955
- ram Corsair 6144MB DDR3
- zasilacz Corsair 550
- i grafika 8800GT 512MB
- obudowa cooler master Storm Scout SGC-2000
System Windows 7 64
Komp działał bez zarzutu... aż do teraz. Przeinstalowałem system ale po 10 minutach w Modern Warfare2 pojawiły się artefakty a parę minut później zawiecha. Artefakty pojawiają się także już na ekranie biosa choć jeśli karta odpocznie nie pojawią się dopóki jej znów nie obciążę. Wygląda trochę na problem z chłodzeniem ale obudowa jest doskonale wentylowana więc nie wiem co jest grane. Odpaliłem 3d mark i po 2 minutach wywaliły artefakty i komp zdechł.
Co robić poradźcie proszę
Nie dodawałem żadnych nowych komponentów, nie instalowałem żadnych nowych sterowników a ot tak komp się zaczął sypać. Moja specyfikacja:
- płyta Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P
- procek AMD Phenom II X4 955
- ram Corsair 6144MB DDR3
- zasilacz Corsair 550
- i grafika 8800GT 512MB
- obudowa cooler master Storm Scout SGC-2000
System Windows 7 64
Komp działał bez zarzutu... aż do teraz. Przeinstalowałem system ale po 10 minutach w Modern Warfare2 pojawiły się artefakty a parę minut później zawiecha. Artefakty pojawiają się także już na ekranie biosa choć jeśli karta odpocznie nie pojawią się dopóki jej znów nie obciążę. Wygląda trochę na problem z chłodzeniem ale obudowa jest doskonale wentylowana więc nie wiem co jest grane. Odpaliłem 3d mark i po 2 minutach wywaliły artefakty i komp zdechł.
Co robić poradźcie proszę