Witam, mój problem polega na rzadkich artefaktach i totalnym zawieszeniu gry (Euro Truck Simulator 2), które się kończy trzema królami i wyłączeniu procesu. Już wcześniej miałem ten problem (Skyrim, Test Drive Unlimited również) dlatego wymieniłem kolejno: RAM, zasilacz, a dziś płytę główną i procesor. Kartę graficzną odkupiłem od kolegi jest używana tak samo jak płyta główna i procesor. Da się coś z tym jeszcze zrobić czy definitywnie gpu pada?
Płyta Główna: Gigabyte GA-M56S-S3
Procesor: AMD Athlon II X2 250
Karta Graficzna: Geforce 8800 GS (chłodzenie pasywne i aktywne)
Zasilacz: Whitenergy 500W
Pamięć RAM DDR2: 1x HyperX Kingston 2GB, 1x GoodRam (wciśnięte obok siebie)
Zrobiłem test FurMarkiem na możliwie największych ustawieniach i temperatura doszła do 84*C(!) więc postanowiłem zwiększyć obroty wiatraka na grafice do 100%. Test przeszedł pomyślnie do końca i maksymalną temperaturę jaką osiągnęła było 70*C. Odpalam Euro Truck Simulator 2 i maksymalnie może minuta grania poprzez parę artefaktów i zamrożenie gry (ale nie komputera). Jeśli da się coś zrobić to bardzo proszę o rady. Pozdrawiam.
@Edit: Wyciągnąłem jedną kość GoodRam, i jest lepiej gra się zawiesza po ok. 10 minutach gry, bez artefaktów, po prostu zwiecha.
Płyta Główna: Gigabyte GA-M56S-S3
Procesor: AMD Athlon II X2 250
Karta Graficzna: Geforce 8800 GS (chłodzenie pasywne i aktywne)
Zasilacz: Whitenergy 500W
Pamięć RAM DDR2: 1x HyperX Kingston 2GB, 1x GoodRam (wciśnięte obok siebie)
Zrobiłem test FurMarkiem na możliwie największych ustawieniach i temperatura doszła do 84*C(!) więc postanowiłem zwiększyć obroty wiatraka na grafice do 100%. Test przeszedł pomyślnie do końca i maksymalną temperaturę jaką osiągnęła było 70*C. Odpalam Euro Truck Simulator 2 i maksymalnie może minuta grania poprzez parę artefaktów i zamrożenie gry (ale nie komputera). Jeśli da się coś zrobić to bardzo proszę o rady. Pozdrawiam.
@Edit: Wyciągnąłem jedną kość GoodRam, i jest lepiej gra się zawiesza po ok. 10 minutach gry, bez artefaktów, po prostu zwiecha.