logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pendrive Victorinox Swissbit 2GB - brak dostępu, pojemność 0B, dioda mruga

kuba8308 16 Mar 2010 23:36 1519 5
REKLAMA
  • #1 7840495
    kuba8308
    Poziom 2  
    Pendrive 2GB po włożeniu do USB pokazuje się, ale jak chce się go otworzyć, wyskakuje komunikat o braku napędu. Dioda pracy urządzenia mruga. Gdy wchodzi się we właściwości pokazuje pojemność 0b. Brak możliwości sformatowania oraz przeskanowania programem antywirusowym. Po uruchomieniu programu ChipGenius wyświetla się :
    Pendrive Victorinox Swissbit 2GB - brak dostępu, pojemność 0B, dioda mruga

Proszę o pomoc i z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 7843616
    kuba8308
    Poziom 2  
    RDGenerator mam już ściągnięty, ale nie bardzo wiem jak go użyć. W instrukcji załączonej do programu piszą "Ten punkt dostępu musi działać w Win2k lub WinXP". Czy pod Vistą można go użyć?
  • REKLAMA
  • #4 7849637
    pidar
    Poziom 43  
    Ocena: 3594
    kuba8308 napisał:
    RDGenerator mam już ściągnięty, ale nie bardzo wiem jak go użyć. W instrukcji załączonej do programu piszą "Ten punkt dostępu musi działać w Win2k lub WinXP". Czy pod Vistą można go użyć?

Wykonaj to przy użyciu WindowsXP przy uruchamianiu RDGenerator, a nie zastanawiaj się czy to ruszy pod Vistą!
  • REKLAMA
  • #5 7873513
    kuba8308
    Poziom 2  
    Próbuje użyć tego RDGenerator, ale nie bardzo wiem co mam zrobić. Generuje jakiś plik po jego uruchomieniu coś się ładuje, na końcu wyskakuje komunikat, że zakończono sukcesem ale nic konkretnego się nie dzieje.

Dodano po 2 [godziny] 6 [minuty]:

Ha nie wiem czy to wina tego programu i złej jego obsługi ale po restarcie kompa mam teraz komunikat Missing operating system.
  • #6 7876376
    pidar
    Poziom 43  
    Ocena: 3594
    kuba8308 napisał:
    Ha nie wiem czy to wina tego programu i złej jego obsługi ale po restarcie kompa mam teraz komunikat Missing operating system.

Czyli prawdopodobnie zmieniłeś MBR dysku twardego, gdzie miałeś system.
    Może to wina tego programu (RDGenerator?), może Twoja nieumiejętność jego obsługi lub błąd w logice dysku wystąpił z innej przyczyny.
    Jeśli masz nadal ten problem to załóż nowy temat i podaj:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1445635.html
REKLAMA