logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z SIEMENS A52? Kod z klawiatury czy program?

asterix27 08 Sie 2004 13:19 2640 12
REKLAMA
  • #1 783072
    asterix27
    Poziom 19  
    Ocena: 36
    Jak zdjąć simlocka z SIEMENSA A52?
    Czy można to zrobić jakimś kodem z klawiatury?
    Jeżeli tak to jaki to kod?
    Czy trzeba mieć jakiś program do tego?
    Jeżeli tak to jaki?
  • REKLAMA
  • #2 783085
    MILO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 16
    poczytaj starsze posty to sie dowiesz wszystkiego...
  • #3 783693
    picador
    Poziom 33  
    Ocena: 104
    może jeszcze ciąć za Ciebie i podłączyć do kompa :?:

jaki masz soft w tym A52 :?:
  • REKLAMA
  • #4 783841
    asterix27
    Poziom 19  
    powiem ci szczerze że dopiero mam zamiar sobie kupić ten telefon:) Także nie wiem jaki mam soft:) Chcę się po prostu zorientować czy sam będę w stanie usunąć sobie simlocka z niego, bo kupuję z simlockiem, a jeszcze płacić za usunięcie to powoli zaczyna się nie opłacać. Ile kosztuje usunięcie simlocka z SIEMESNA A52?
  • #5 783944
    vymiathatch
    Poziom 31  
    Ocena: 114
    smialo kupuj bedzie co naprawiac po twoich dzialaniach z sim lockiem :wink: z a52 sim kosztuje roznie w zaleznosci od terenu.
  • #6 784126
    Toplight
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    asterix27 napisał:
    powiem ci szczerze że dopiero mam zamiar sobie kupić ten telefon:) Także nie wiem jaki mam soft:) Chcę się po prostu zorientować czy sam będę w stanie usunąć sobie simlocka z niego, bo kupuję z simlockiem, a jeszcze płacić za usunięcie to powoli zaczyna się nie opłacać. Ile kosztuje usunięcie simlocka z SIEMESNA A52?
    Nie warto kupować tego aparatu, daj sobie spokój, lepiej kup sobie np Siemensa C60 jak już lubisz tę markę.Będzie i "milo" i bez "wymiatania" :P .Pozdrawiam.Jacek
    P.S. A simloczka zdejmiesz z palcem w nosie za friko, pomogę Ci..bezinteresownie, nie będziesz musiał korzystać z usług tzw. udających fachowców
  • REKLAMA
  • #7 784189
    psine.pl

Specjalista Serwis Elektroniki
    Ocena: 328
    cytuje :

sterix27 napisał:
    Nie warto kupować tego aparatu, daj sobie spokój, lepiej kup sobie np Siemensa C60 jak już lubisz tę markę.Będzie i "milo" i bez "wymiatania" .Pozdrawiam.Jacek
    P.S. A simloczka zdejmiesz z palcem w nosie za friko, pomogę Ci..bezinteresownie, nie będziesz musiał korzystać z usług tzw. udających fachowców

i moj komentarz : :-) :-) :-)

jak uwali telefon daj mu adres by Cie mógł znaleźć !
    nie wiesz w jakim stopniu człowiek umie posługiwać się lutownicą ani skalpelem!
    nie mówiąc o tym, że nawet nie szukał niczego tylko idzie na łatwiznę!
    ale spoko podpowiedz na pewno telefon bedzie martwy!

a jesli chodzi o sofcik to np. freia v18
    Konto firmowe:
    PSINE.PL
    ul.Karczówkowska 8A, KIELCE, 25-019 | Strona WWW: https://www.psine.pl
  • REKLAMA
  • #8 784239
    asterix27
    Poziom 19  
    A dlaczego sądzisz że nie warto kupować SIEMENSA A52? Jest jakiś badziewny? Miałeś go, używałeś?
  • #9 784328
    Toplight
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    hm...odpowiedź jest na tym elektrodzianym forum i udzielił je MILO....nie wiem po co ten czar pawiego ogona ....a asterix sobie znajdzie,podpowiem gdzie/ czyżby zagrażał Twoim kieleckim interesom/??Jestem z Warmii i Mazur wątpię aby Asterix do mnie zajrzał, ja też nie przepadam za sznytami skalpelem ale rozumiem Asterixa bo jego obawy są poniekąd słuszne co do podrożenia sprawy całej imprezy zA52/dalej uważam, że to słaby aparat Siemensa/i radzę C60 bo łatwo go zrobić bez sznytów.Oczywiście wiadomo,że kolega Asterix raczej nie kupi sobie najnowszego dzieła Mariusza MARTECH'a i już freja 18 to będzie trudne...ale widać lubisz scyzorykowac bo to kielecka przywara tyle, że ja też jestem z kieleckimi korzeniami :-)a i scyzorem władam niezgorzej.Pozdrawiam.Jacek/z Warmii i Mazur/
  • #10 784347
    MILO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 16
    skonczcie sie klocic i jeden przed drugim popisywac
    asterix dalem ci linka - niestety ktos wykasowal w razie czego masz tu raz jeszcze - naprawde tyle nie chcialo ci sie zrobic? https://www.elektroda.pl/rtvforum/search.php?mode=results
    toplight ty takze uwazaj co piszesz bo armacomp jednak troszke sieedzi w temacie i pomogl juz niejednemu a jak sie czyta takie wypowiedzi jak twoja to naprawde wszystkiego sie odechciewa...
    zatem skonczcie sie wadzic i robcie swoje
  • #11 784864
    asterix27
    Poziom 19  
    Toplight będe chciał z tobą pogadać o tym simlocku z A52. Jak się sprawdza wersję softu w tym telefonie? Jak napiszę jaki mam soft, może będzie łatwiej. Aaaa i jeszcze jedno - imei jest konieczny przy ściąganiu simlocka w przypadku tego telefonu? Zajrzyjcie jeszcze pod temat poruszony przeze mnie: Sieć sami swoi - nowości - zadałem tam ciekawe pytanie i prosiłbym o odpowiedź.
  • #12 784937
    XrobiX
    Poziom 11  
    Nie wiem czy ktos widzial Freye v18 ale jesli tak to prosze o linka, z tego co wiem to klon nic wiecej, najlepiej znajdz kogos kto ma Martecha, bez ciecia sciezek idzie bez problemu, w razie czego przeslij mi telefon i ci zrobie, cos slyszalem jeszcze o javie, ten temat juz byl poruszany na forum, tu masz linka : https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic134021.html
  • #13 786736
    moniczka22
    Poziom 11  
    Ja tez mam problem z simlockiem w siemensie A52.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy zdjęcia simlocka z telefonu Siemens A52. Pytania obejmują możliwość usunięcia simlocka za pomocą kodu z klawiatury lub konieczność użycia specjalistycznego oprogramowania. Wskazano, że zdjęcie simlocka z A52 może wymagać użycia programów takich jak Freja lub narzędzi związanych z oprogramowaniem Martecha, które umożliwiają odblokowanie bez konieczności cięcia ścieżek na płycie. Wymagana jest znajomość wersji softu telefonu, co ułatwia dobór odpowiedniej metody odblokowania. Wspomniano również, że do zdjęcia simlocka może być potrzebny numer IMEI. W dyskusji pojawiły się opinie, że Siemens A52 jest modelem trudnym do odblokowania i mniej polecanym, a alternatywnie sugerowano modele Siemens C60 jako łatwiejsze do odblokowania. Użytkownicy podkreślają, że samodzielne próby mogą prowadzić do uszkodzenia telefonu, a pomoc oferowana jest bezpłatnie przez niektórych członków forum. Podano linki do wcześniejszych wątków na forum elektroda.pl, gdzie omawiane są szczegóły techniczne i metody odblokowania simlocka w Siemens A52.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA