logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Siemens A52 bez cięcia? Szukam alternatywnego programu

ucekr 10 Sie 2004 20:37 1311 6
REKLAMA
  • #1 787032
    ucekr
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    faktycznie nie da się ściągnąć smoka z siemensa a 52 bez cięcia ???
    może ktoś ma jakiś sprytny programik który zastąpi cięcie ????
    z góry dzienkuje za odpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 787209
    asterix27
    Poziom 19  
    Ocena: 36
    Zaczęło się dziać to co przewidziałem kilka dni temu:) Jak jeszcze nikt nie słyszał o zestawie "sami swoi" i SIEMENSIE A52 za 197 zł:). Może w końcu ktoś raz dokładnie napisze i odpowie jak ściągnąć tego simlocka, bo naprawdę za chwilę to pytanie będzie padało coraz częściej i zasypie forum. Czy nie ma tu jednej osoby która w końcu napisze dokładnie jak to zrobić???????
  • REKLAMA
  • #3 787429
    Left
    Poziom 18  
    Ocena: 1
    Trzeba znaleźć odpowiednią ścieżkę i ją po prostu przeciąć...
    Po operacji wystarczy podłączyć fona kablem do boxa ( ew. inne ) i ustawiając na normal we Freii ustawić direct unlock no map is saved.
    Idzie jak po maśle.. Zrobiłem już kilkadziesiąt i nic nie padło..
    Aha.. Ostrzegam przed "zdychającymi" A/C60. Tutaj cięcie jest trudniejsze.
    Co do ścieżek to było już o tym na forum i to kilka razy

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic161931.html

Proszę bardzo...
    Aha.. Nie znam nikogo, kto zrobiłby 0.9 bez cięcia
  • #4 834111
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 834145
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    hesus9 napisał:
    faktycznie nie da się ściągnąć smoka z siemensa a 52 bez cięcia ???
    może ktoś ma jakiś sprytny programik który zastąpi cięcie ????
    z góry dzienkuje za odpowiedzi

Nie ma sprytnego programiku... ale za to jest sprytne urządzenie... Twój problem rozwiąże to robi bez Cięcia wszystko http://martech.win.pl/shop/?page=shop/flypage...&category_id=fa90289309397b04badff13cd1267600

... i kosztuje jedyne 364zł... aha i oczywiśćie nie zadziała to bez Martech Box'a który kosztuje 2000zł Mam nadzieje że wyczrpująco odpowiedziałem na Twoje pytanie ;] każdy by chciał wszystko za darmo i jak najprościej.
  • #6 849248
    Fridem
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam próbowałem zdjąć smoka z a52 to znaczy ściągłem programik "A52_C55_A55Testpoint.zip"
    w którym jest pokazane miejsce w którym należy przeciąć jakąś scieżke tylko że w tym programiku nie jest wcale pokazane którą ścieżke a oto zdjęci jakie tam było...?
    Left- jak możesz to daj jakięś dokładniejsze foto która to ścieżka bo ja z tej nie bardzo kapuje...Dzięki
    Załączniki:
    • Jak zdjąć simlocka z Siemens A52 bez cięcia? Szukam alternatywnego programu bez nazwy.JPG (13.32 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 849293
    MILO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 16
    poswiec sobie lampka od spodu plyty to wszystko sie dowiesz... :)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości zdjęcia simlocka z telefonu Siemens A52 bez fizycznego cięcia płyty. Użytkownicy potwierdzają, że standardowa metoda wymaga przecięcia odpowiedniej ścieżki na płycie głównej, po czym telefon należy podłączyć kablem do boxa i wykonać odblokowanie programowe za pomocą oprogramowania Freia (np. wersja 0.9 lub 15). Nie istnieje natomiast prosty program do zdjęcia simlocka bez cięcia. Alternatywą jest specjalistyczne urządzenie Martech Box, które umożliwia odblokowanie bez ingerencji mechanicznej, jednak jego koszt jest znaczny (około 2000 zł), a samo urządzenie do zdjęcia simlocka kosztuje dodatkowo około 364 zł. Wątpliwości dotyczą także dokładnego miejsca cięcia ścieżki, co wymaga użycia lampki i dokładnej inspekcji płyty. Wskazano również, że cięcie jest trudniejsze w modelach A/C60.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA