Zobacz na oferty - poza masą bramy istotne są jej gabaryty. Przekłada się to na rodzaj napędu, jego moc no i rzecz jasna koszta w zależności od tego jaką jej formę wybierzesz i jak długo będziesz skłonny poczekać na otwarcie/zamknięcie.
Jeśli mowa o przesuwnej to polecam z zapasem siły na przyszłość Came z serii BK model 800. Szczerze polecam. Można jeszcze wziąć Nice Thor (nie Robo, Run czy jakieś Robus). Te modele dadzą radę nawet w duże sniegi z zapasem mocy.
właśnie nie chciałbym nice, mój znajomy to miał i co chwila tylko były z tą bramą jakieś problemy. Co chwila ktoś musiał przyjeżdżać, coś przykręcać, coś odkręcać itd. Myślałem bardziej nad facc 740 albo 741?
Zerknij na napęd SM 40 firmy Sommer lub RI6E firmy Beninca.
W obydwu napędach przekładnie pracują w kąpieli olejowej (ma to duże znaczenie jeśli chodzi o trwałość) obydwa do bram 600kg.
Sprawdzone w bojach.
SOMMER to solidna Niemiecka firma od wielu lat na naszym rynku.
Możesz jeszcze zapoznać się z ofertą firmy BFT - DEIMOS 700 lub 800 ewentualnie URANO do 1200kg.
dziękuję wam bardzo za porady. Jestem na etapie przeglądania katalogów i mam kilku "faworytów". Tylko ciekaw jestem jak cenowo się różnią między sobą, bo podobno czasem podane ceny są inne niż w rzeczywistości, bo coś tam trzeba doliczać?
Użytkownik poszukuje solidnego napędu do dużej bramy przesuwnej, która może ważyć do 500 kg. W odpowiedziach polecane są różne modele, w tym Came BK 800, Nice Thor, Nice Robus 600, Sommer SM 40, Beninca RI6E oraz BFT Deimos 700 i 800. Użytkownik wyraża wątpliwości co do niezawodności marki Nice, preferując bardziej sprawdzone firmy. Wskazano również na znaczenie mocy napędu oraz jego trwałości, zwracając uwagę na różnice w cenach i dostępności modeli. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.