logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SHARP37AM23S - Jak wejść w tryb serwisowy i zdjąć blokadę hotelową?

h jaworski 16 Sty 2003 11:48 1833 5
REKLAMA
  • #1 82919
    h jaworski
    Specjalista AGD
    Ocena: 717
    poszukuję trybu serwisowego do tego tv mam obcięty dół obrazu wygląda jakby to ktoś wyłączył w opciach serwisowych a może ktoś ma zawartośc pamięci lub wie jak zdiąć blokadę hotelową bo nie mogę wejśc w tryb strojenia
  • REKLAMA
  • #2 83307
    maniek
    Poziom 12  
    Ocena: 49
    Wszystko co znalazłem w spinaczu,powodzenia
    :roll:
    Załączniki:
    • SHARP37AM23S_servicemode.txt (3.29 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 83446
    Zbynex
    Poziom 26  
    Ocena: 36
    Do h jaworski
    potrzebuje zrzut z pamięci z tego tv, jakby miał kolega taka możliwość to bardzo proszę.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 85983
    fachman
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 123
    Po wejściu w tryb Service masz możliwość przeglądania komórka po komórce zawartość eepromu. Kiedyś tak znalazłem kod, trzeba znalaźć wszystkie ciągi 4 kolejnych komórek których wartości mieszczą się w zakresie 00h do 09h. Pamietam że w całej zawartości binu było tylko dwa takie ciągi i jeden był kodem. A był to bardzo podobny Sharp.
  • #6 85992
    Zbynex
    Poziom 26  
    Ocena: 36
    :evil: Znalazłem cos w sieci może sie przyda....
    Cytat:
    Erasing the child safety (only for 37AM-24S).
    Switch on appliance and press key "" on appliance and key "Lock/Keyl" on the RC at the same time. Press "Mode" on the RC to adjust the menu and press channel select keys "" and "" to switch on the "key" function. Press "Mode" to switch on "PIN". Input new PIN no. and then press "Exit" and press "Mode" again.
    .Adjusting the vertical position: geometry.
    Receive a Philips test picture. Press "" key to move picture up and press "" key to move picture down. Adjust horizontal position so that the picture is in the middle.
    10.Adjusting the vertical amplitude: geometry.
    Receive a Philips test picture. Press "" button to increase the vertical size and press "" button to reduce the vertical size. Adjust vertical picture size so that the scanning is optimal.
    Załączniki:
    • SHARP 37DM-23S.rar (238 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA