logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Amica PCP5512B623 nie wchodzi na obroty podczas wirowania, jak zresetować?

daslo1982 27 Mar 2010 17:03 3602 3
REKLAMA
  • #1 7886823
    daslo1982
    Poziom 2  
    Witam serdecznie, jestem nowicjuszem na Elektroda.pl. Być może ponawiam już ten temat, za co z góry przepraszam, ale nie mogę się doszukać na forum.
    Chodzi o to że wyżęj wspomniana pralka, nie może się "zdecydować" na wirowanie. Obraca w lewo, potem w prawo ale nie wchodzi na obroty. Poprawiam pranie, zmniejszam załadunek ale to nic nie pomaga. Co robić? Jak zresetować elektronikę. Proszę o pomoc !!!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 7896598
    meteor18
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    sprawdź pompkę prawdopodobnie nie wypuszcza wody do końca,wtedy nie odwiruje
    pozdrawiam!
  • #4 9679630
    bhtom
    Poziom 39  
    Ocena: 604
    Witam,
    Podepnę się pod temat aby nie tworzyć osobnego postu. Mam podobny problem z w/w pralką, czyli nie włącza wirowania. Pompka wypompowuje wodę i na tym koniec. Jedyne co zauważyłem, że po jakimś czasie od zakończenia prania gdy włączę sam program wirowania bez wcześniejszego pobierania wody to wszystko jest ok. Natomiast jak tylko napełnię wcześniej bęben wodą, włączę program wirowania to znowu nie wchodzi na odpowiednie obroty (nawet z pustym wsadem). Czy jest w niej jakiś hydrostat który daje sygnał, że bęben jest bez wody i wtedy zezwala na uruchomienie wirowania?
    Pozdrawiam.
REKLAMA