logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odbić lustrzanie PDF z płytką dwupunktowego termometru?

krychast 28 Mar 2010 17:42 2431 9
REKLAMA
  • #1 7891199
    krychast
    Poziom 20  
    Ocena: 159
    Witam.Czy ktoś z forumowiczów odwrócił by mi plytkę drukowaną w odbiciu lustrzanym? Chodzi mi o płytkę dwupunktowego termometru.Przy okazji jak ktoś chce może zassać sobie numer 3/2002 PE.Z góry dzięki.Link do gazety:

http://www.sendspace.com/file/qis7sj
  • REKLAMA
  • #2 7891298
    comer3
    Poziom 27  
    Ocena: 56
    Proszę - odwrócona PCB ze strony 11... :)
    Załączniki:
    • PCB_str11.rar (128.4 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 7891302
    KMal
    Poziom 34  
    Ocena: 1434
    Witam.
    Proszę.
    Pozdrawiam.

Jak odbić lustrzanie PDF z płytką dwupunktowego termometru?
  • REKLAMA
  • #4 7891308
    krychast
    Poziom 20  
    Dzięki serdeczne koledzy.Może powiecie jakim programem odwracacie bo AR nie ma tej opcji.
  • REKLAMA
  • #5 7891331
    KMal
    Poziom 34  
    Ocena: 1434
    Np. Adobe Photoshop
  • #6 7891346
    comer3
    Poziom 27  
    Ja drukowałem bezpośrednio z pdf'a do pdf'a, tylko w opcjach drukarki (PDF Creator) ustawiłem Mirror - wtedy wychodzi idealnie wyskalowana płytka, którą od razu można wrzucać na laminat.. :)
  • #7 7891385
    Adik
    Poziom 20  
    Ocena: 36
    Witam

Również wykonuje płytki metodą termotransferu, do zrobienie odbicia lustrzanego używam starej wersji programu Acdsee 3.1.
  • #8 7891411
    krychast
    Poziom 20  
    Sciągnąłem PDF Creator i nie mam zielonego pojecia jak odwrócić ten obraz.Może ktoś krok po kroku mi to napisać ? Łącznie z załadowaniem PDFa?
  • #9 7891490
    comer3
    Poziom 27  
    PDF Creator to program, który instaluje wirtualną drukarkę za pomocą której możesz bezpośrednio drukować do pdf'ów..
    W przypadku twojego artykułu z PE otwierasz tego pdfa z gazetą w Adobe Acrobat lub innej przeglądarce. Klikasz Plik -> Drukuj. Z listy dostępnych drukarek wybierasz PDFCreator. W zakresie wydruku wpisujesz 11 stronę, aby nie drukować wszystkiego. Wchodzisz na Właściwości drukarki -> na zakładce Papier/Jakość klikasz na Zaawansowane. W nowo otwartym oknie rozwijasz PostScript Options i w sekcji Mirrored Output zmieniasz ustawienie z "Nie" na "Tak". Zamykasz wszystkie okna, aż do głównego okna wydruku, klikasz na drukuj. Wyświetli się okno w którym trzeba nadać nazwę oraz określić położenie na dysku nowego pliku pdf. Kliasz na drukuj -> program tworzy nowy pdf (tylko stronę 11, bo tak zaznaczyliśmy na początku) tylko w tym przypadku w odbiciu lustrzanym.. :)
  • REKLAMA
  • #10 7891505
    krychast
    Poziom 20  
    Comer3 nie wiem jak Ci dziękować.Takiego opisu mi brakowało.:D

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik forum prosił o pomoc w odwróceniu lustrzanym płytki drukowanej dwupunktowego termometru. Otrzymał kilka odpowiedzi, w tym linki do odwróconych PCB oraz porady dotyczące programów do edycji PDF. Użytkownicy polecili użycie Adobe Photoshop oraz PDF Creator, wskazując na możliwość ustawienia opcji "Mirror" w drukarce wirtualnej. Szczegółowy opis kroków do odwrócenia obrazu w PDF Creator został dostarczony, co spotkało się z wdzięcznością autora pytania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA