logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Yamaha TZR125R '99 - Dymi i pluje olejem, brudna rura wydechowa, kopcenie

buli439 04 Kwi 2010 19:08 1851 6
REKLAMA
  • #1 7920146
    buli439
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Mam dwa problemy z moja tzr 125 99r
    Pierwszy pluje olejem to znaczy mam brudna rurę wydechowa od oleju porostu kapie czarna maż
    Drugi strasznie kopci Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany pokazuje o co mi chodzi.
    Dodam ze mam tzr od 8 miesięcy z czego możne miesiąc na niej jeździłem, resztę czasu stała w garażu, była odpalana raz na miesiąc. Przed zimą nie miałem problemu z brudna rurą tylko kopcił, ale nie aż tak jak teraz. Proszę o pomoc mam 17 przegląd.
  • REKLAMA
  • #2 7920200
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 7920277
    Karolo MPower
    Poziom 30  
    Ocena: 95
    Ja to samo mam w jawce. Uzywam jej najczesciej po długiej zimowej przerwie i pierwsze co musze robic to czyscic cały układ paliwowy, zmienić olej i zalać całość świeżymi odpowiednikami.
    Nauczony doświadczeniem, nie zostawiam w żadnym motorze paliwa na zime ani na żaden dłuższy okres postojowy, bo później wychodzą takie kwiatki i trzeba sie z tym babrać.
  • REKLAMA
  • #4 7922510
    Papaj16
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Witam. Kolego przyczyn może być wiele pierw zmień paliwo. na jakim oleju jeździsz, może być też kwestia źle wyregulowanej pompki oleju ??? Lub ostatecznie uszczelniacze na wale i do komory korbowej dostaje sie olej z skrzyni biegów .... pozdr
  • REKLAMA
  • #5 7922585
    buli439
    Poziom 12  
    Pierw co zrobiłem to zlałem paliwo i wlałem nowe . Efekt jest zadowalający dużo mnie kopci . Ale nadal dymi tak jak go kupiłem może trosze mocniej olej jaki mam to Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany taki mi znajomy kupił który jeździć mnie uczył . Nie wiem czy on jest odpowiedni i jak ta castrol się sprawuje ?? . Potem nagram film jak kopci teraz .
  • #6 7922639
    Papaj16
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Aha ten olej to niby syntetyk ale do skuterów :D Raczej powinieneś mieć Castrol racing 2T bo to wysilony silnik 125 :) ... Kopcić będzie trochę zawsze bo to 2t ale jak osiągnie temperaturę robocza to kopcenie powinno być znikome ...
  • #7 7922644
    buli439
    Poziom 12  
    Czyli ten lepszy Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany będzie??
    Moderowany przez Rycho T:

Regulamin, punkt 8.1.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza dwa problemy z motocyklem Yamaha TZR125R z 1999 roku: plucie olejem, co skutkuje brudną rurą wydechową, oraz intensywne kopcenie. Po wymianie paliwa na świeże, kopcenie znacznie się zmniejszyło, ale nadal występuje. Użytkownik używa oleju, który może być nieodpowiedni dla silnika 125cc, co sugeruje konieczność zmiany na olej Castrol Racing 2T, który jest bardziej odpowiedni dla tego typu silników. Użytkownik planuje nagrać film, aby pokazać aktualny stan kopcenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA