logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zrobić backup Outlok Express przy reinstalacji?

fachman 17 Sty 2003 20:17 6802 10
REKLAMA
  • #1 83835
    fachman
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 123
    Który katalog należy skopiować aby zachować wszystkie odebrane wiadomości?
  • REKLAMA
  • #2 83836
    Krzysi0
    Ocena: 194
    C:\Windows\Dane Aplikacji\Identies
    I tam skopiuj wszystko
  • REKLAMA
  • #3 83837
    Ptolek
    Poziom 36  
    Ocena: 270
    A jakiego masz Windowsa ? Bo ja wiem tylko jak to sie robi w WinXP Professional
  • #4 83841
    Krzysi0
    W XP należy tego szukać w katalogu Dovument and settings i teraz zależy jaki user. Tam będzie katalog Identies.
    I tylko te 2 miejsca sa no chyba że wskazało się inne.
  • #5 83843
    Ptolek
    Poziom 36  
    W widosiu XP dokładnie to jest tak: "C:\Documents and Settings\%nazwa użytkownika%\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Identities\{ABD78ED6-EF29-4F1F-B100-1F038458EAC4}\Microsoft\Outlook Express"
    Zamiast %nazwa użytkownika% będzie oczywiście co innego :)
    Jeszcze adres książki adresowej:
    C:\Documents and Settings\%nazwa użytkownika%\Dane aplikacji\Microsoft\Address Book
  • #6 83844
    Krzysi0
    :arrow: Ptolek
    Folder ustawienia lokalne nie zawsze jest a {ABD78ED6-EF29-4F1F-B100-1F038458EAC4} jest za każdym razem inny.
  • REKLAMA
  • #7 83847
    Ptolek
    Poziom 36  
    No tak, ale u mnie jest tam tylko jeden folder no i chodzi o to że są tam numerki :)
  • #8 83910
    struna
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    najlepszym wyjsciem jest wyexportowac sobie ustawienia kont do plikow a cala reszte zrobic programikiem Outlook Express Backup 6.0
  • REKLAMA
  • #10 83975
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 496
    No ja pochodze sceptycznie do tego. Ja tam nie robie backupów outlook expressa bo dostaje rednio 1 trojana na tydzień, część z nich usuwam o części zapominam, więc recznie zapisuje wiadomośc sprawdzone reszte kasuje. jak kopiowałem dane to... powiedzmy wirus który rozwalil mi system przed formatem przeniósł się :) i koło sie zamyka...
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #11 1644106
    rytom
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    nie robić tylko przenieść magazyn do innej partycji. po reinstalacji outlook
    znajduje wszystkie wiadomości w katalogu np. e: poczta i proponuje jego pozostawienie lub nie

Podsumowanie tematu

✨ Aby wykonać backup wiadomości z Outlook Express przed reinstalacją systemu, należy skopiować katalog zawierający profile użytkownika i dane programu. W systemie Windows XP jest to ścieżka: "C:Documents and Settings%nazwa_użytkownika%Ustawienia lokalneDane aplikacjiIdentities{unikalny_id}MicrosoftOutlook Express", gdzie {unikalny_id} to losowy identyfikator folderu. Dodatkowo, dla zachowania książki adresowej, kopiuje się katalog "C:Documents and Settings%nazwa_użytkownika%Dane aplikacjiMicrosoftAddress Book". Foldery te zawierają wszystkie odebrane wiadomości i ustawienia kont. Warto zauważyć, że folder "Ustawienia lokalne" może nie zawsze występować, a identyfikator folderu jest zmienny. Alternatywnie można wyeksportować ustawienia kont do plików lub użyć dedykowanego narzędzia Outlook Express Backup 6.0. Niektórzy zalecają przeniesienie magazynu wiadomości na inną partycję, co pozwala na automatyczne wykrycie i pozostawienie danych po reinstalacji programu. Należy jednak uważać na przenoszenie potencjalnych wirusów wraz z kopiowanymi danymi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA