logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Astra G 2.0 DTi 16v 03' Ciężko pali gdy temp. poniżej zera

1OOProcent 12 Kwi 2010 15:23 1706 3
REKLAMA
  • #1 7951893
    1OOProcent
    Poziom 2  
    Koledzy posiadam Astre G 2.0 DTi 16v (101KM) 2003
    Przeczytałem kilka tematów o podobnych objawach na forum jednak czuje niedosyt więc chciałem zapytać kogoś zorientowanego w temacie.
    Zakupiłem moja Asterke w listopadzie 09' wszystko było ładnie pięknie do czasu aż temperatura spadła poniżej 0' miałem problem z odpaleniem po nocy trzeba było kręcić 2/3 razy po około 5/7 sekund żeby odpaliła przed pełnym odpaleniem pojawiało się najpierw szarpnięcie potem już odpaliła normalnie, jak już odpaliła silnik chodził normalnie.
    Pierwsza rzecz jaką zrobiłem kupiłem nowy akumulator, sprawdziłem świece (wszystkie OK) na komputerze nie pokazało żadnego błędu.
    Odkąd temperatura wzrosła powyżej 0' problem znikną auto pali natychmiast nawet po 2 dniach postoju, jednak obawiam się ze problem powróci po lecie gdy temperatura spadnie poniżej 0'.
    Proszę o pomoc w diagnozie tej spędzającej sen z powiek przypadłości.
  • REKLAMA
  • #2 7952742
    doctor81
    Poziom 17  
    Ocena: 71
    Do mrozów daleko :-) Filtr paliwa dawno wymieniany?
  • REKLAMA
  • #3 7952868
    tomaszek0108
    Poziom 14  
    Ocena: 27
    A jak długo grzeją świece około zera. I tak jak teraz np przy +10 załączają się?.
  • #4 7952984
    1OOProcent
    Poziom 2  
    Cytat:
    Do mrozów daleko Smile Filtr paliwa dawno wymieniany?

Zmieniony tego roku w styczniu. (zrobione około 4tyś km)

Cytat:
    A jak długo grzeją świece około zera. I tak jak teraz np przy +10 załączają się?.

Przy temp. około zera 5/7 sekund

przy temp. aktualnej czyli około +10 stopni kontrolka się załącza na moment i gaśnie około 1/2 sekund.
REKLAMA