logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fiat 126p - Jak samodzielnie wymienić podłużnice i elementy podłogi?

ovca76 24 Kwi 2010 07:44 2175 5
REKLAMA
  • #1 7997320
    ovca76
    Poziom 10  
    Ocena: 13
    Witam wszystkich. Kupiłem sobie malucha, na pierwszy rzut oka w eleganckim stanie. Kiedy zobaczyłem podwozie, to przeżyłem szok. Do wymiany są podłużnice i elementy podłogi. Wiem, że najlepszym sposobem było by oddać go do blacharza (albo złom), jednak chcę go naprawić sam dla własnej przyjemności, żeby jeszcze kilka lat "przeżył". Proszę o radę.
  • REKLAMA
  • #2 7997652
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4430
    Jakiej rady oczekujesz? Masz doświadczenie blacharskie? Pewnie nie, więc to zadanie nie dla Ciebie. Możesz oczywiście spróbować, ale szkoda Twojej fatygi, to jest nadwozie samonośne, trzeba wiedzieć co i jak wyciąć a potem wspawać w taki sposób aby auto miało geometrię.
  • REKLAMA
  • #3 7997711
    jacekkk69
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Hmmm... maluszki to teraz tylko do tunnigu większość zakupuje. Jak bardzo skorodowany jest?

Ps: Swoją drogą braciszek kupił i okazało się , że blacharka była wypełniona "gazetami" i po świeżym malowaniu był.

Wystarczy podjechać gdzieś do zakładu i zapytać co i za ile.

Dodano po 2 [minuty]:

ovca76 napisał:
    Witam wszystkich. Kupiłem sobie malucha, na pierwszy rzut oka w eleganckim stanie. Kiedy zobaczyłem podwozie, to przeżyłem szok. Do wymiany są podłużnice i elementy podłogi. Wiem, że najlepszym sposobem było by oddać go do blacharza (albo złom), jednak chcę go naprawić sam dla własnej przyjemności, żeby jeszcze kilka lat "przeżył". Proszę o radę.

A swoją drogą nie patrzyłeś co kupujesz?
  • REKLAMA
  • #4 7997734
    RobertLodz09
    Poziom 30  
    Ocena: 541
    Kolego jeśli tak jak podkreślił mój przedmówca Pawel wawa nie jesteś blacharzem samochodowym ,ba, nawet pomocnikiem blacharza to daj sobie spokój. Progów nie "wstawisz" a jeśli nawet to tak ci blache "powciąga" temperatura że nie zamkniesz drzwi. Zleć naprawe osobie z doświadczeniem ,albo sobie daj spokój. Mig-magiem samemu to możesz sobie "dziure" w podłodze "zasmarkać". Wstawianie elementów typu progi ,podłużnice ,błotniki itd. wymaga wiedzy i doświadczenia. Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #5 7997843
    ovca76
    Poziom 10  
    Ocena: 13
    własnie chodzi mi o geometrie samochodu w jaki sposób to zmierzyć czy konieczna jest do tego "płyta" czy można to zrobić za pomocą metra lub jakiejś listwy.dawniej nie było do tego sprzętu i dało się w garażu naprawić.
  • #6 7997876
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6368
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Ponadto gdzie kolega widział w Maluchu podłużnice?
REKLAMA