logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

przejściówka vga-tv do Fujitsu-Siemens Amilo Pi2540

andrelius 26 Kwi 2010 15:56 2222 3
REKLAMA
  • #1 8005149
    andrelius
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Witam :D

Wiem, że ten temat był często poruszany i prześledziłem forum,czytałem dużo na temat tych konwerterów. Ten z układem 7486 jest słaby (sam wykonywałem). Nie da się ustawic w Power Stripie żeby obraz był wyświetlany w komputerze... Szukam dobrego rozwiązania i powiecie na temat tych 3 układów:
    - MC1377
    - AD725
    - LM1881

Który z nich jest najlepszy :?: Czy po złożeniu układu z którymś z tych scalaków będzie potrzebne użycie Power Stripa :?:
    Moja karta graficzna to ATI Mobility Radeon HD 2400
    Z góry dziękuję za pomoc :D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 8005674
    hojlo1
    Poziom 35  
    Ocena: 181
    Ten namiar zapewne znasz (a może nie):
    Link.

Generalnie podłączałem ATI Mobile: 2xxx, 3xxx pod TV na tych konwerterkach 7486 (VGA na EuroRGB) i zawsze obraz był ok.

Podobny temat był ostatnio wałkowany (z powodzeniem) w dziale "RTV Użytkowy".
  • REKLAMA
  • #3 8005917
    andrelius
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Link oczywiście znam :D

Co do układu z 7486 nie mogłem uzyskać "stojącego" obrazu :cry:
    hojlo1 co powiesz o tych trzech układach które wymieniłem :?:
  • Pomocny post
    #4 8006057
    hojlo1
    Poziom 35  
    Ocena: 181
    Nic - podłączałem (wielokrotnie) tę najtańszą wersję i generalnie przy filmach spisywała się znakomicie (sygnał RGB).

Jednak dobrze wiem że sporo kombinacji jest by zmusić do poprawnej pracy.
    Do tego z notebookami jest jeszcze gorzej.

Jak już masz "kabelek" na scalaku to oprócz Powerstripa (działającego) proponuje dodać "Multires", który często kończy prawidłowo ustawienie przeplotu i odchylania.

Ps - by nie powielać:
    Link
    Dodam jeszcze że trafiały mi się notebooki na których "poległem" (przez przełączanie się na matryce ww. przy każdej ingerencji w gniazdo wyjściowe.
REKLAMA