logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmienić IP na routerze DIR-100, aby uniknąć blokady w Diablo 2?

suchygda 08 Maj 2010 20:18 2175 5
REKLAMA
  • #1 8052111
    suchygda
    Poziom 2  
    Witam mam mianowicie taki problem gram w diablo 2 i posiadam router dir-100
    wyzuca mi kraine w grze (blokada na ip (odrazu mowie w diablo to normalnie niehakuje i nic zlego nierobie) i problem polega na tym ze jak odloncze router i podepne kabel bezposrednio to zmienia mi sie ip i wszystko jest ok ale moj problem polega na tym ze musze miec caly czas podlonczony router a wiec jak zrobic zeby np ip bylo pobierane z karty sieciowej i np byla blokada tylko na 1 komputer albo jak zmieniac to ip?? mam internet z upc 25/mb

Popraw niechlujstwo językowe w swoich wypowiedziach! Dostępny jest przycisk "Pisownia" Jak zmienić IP na routerze DIR-100, aby uniknąć blokady w Diablo 2? Regulamin pkt. 8.1, 15. [DriverMSG]
  • REKLAMA
  • #2 8052157
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4868
    O którym IP mowa?
    Jeśli wywala cię serwer gry po adresie zewnętrznym, to właściwie nie ma to znaczenia czy po drodze jest router, czy też nie.
    Nie wiem czy UPC ma zmienny czy stały IP, być może samo wyłączenie i włączenie modemu wystarczy, by zmieniło się IP.
    Opisz dokładniej strukturę sieci, trudno strzelać bez znajomości detali.
  • REKLAMA
  • #3 8052227
    suchygda
    Poziom 2  
    dokladnie mowiac jestem zielony jesli o te tematy chodzi ;/ struktura sieci co to jest??? ogolnie w upc ip jest zmienne tylko ze zmienia sie bardzo zadko co jest bardzo dziwne..... reset nic niedaje..... a zauwazylem ze router mi przydziela swoje ip na 3komputery a kiedy omine router to mam przydzielony ip z karty sieciowej i moge np wtedy sobie zmienic to ip karty a pytanko jest takie jak zmienic wtedy w routrze to ip albo jak zrobic zeby router nieprzydzielal swojego ip tylko kazdy komputer osobno ze swojej karty sieciowej........
  • REKLAMA
  • #4 8052255
    DriverMSG
    Wystarczy że w routerze wyłączysz DHCP i manualnie wprowadzisz IP dla każdego komputera.
    Jednak można też połączyć się zmieniając IP w samym komputerze.
    Przykładowo, jeśli router przydziela adresy IP z puli 192.168.0.1 do 192.168.0.100, to wprowadzając w swoim komputerze adres IP dowolny z tej puli, powinno wszystko działać - oczywiście adresy nie mogą się dublować.
  • REKLAMA
  • #5 8052309
    suchygda
    Poziom 2  
    Device Info
    Device Information
    All of your Internet and network connection details are displayed on this page. The firmware version is also displayed here.

General
    Time: 2010/5/8 19:56:44
    Firmware Version: v1.02 Mon Jun 18 11:12:03 CST 2007

WAN
    MAC Address: 00:24:1D:C8:63:86
    Connection: DHCP client Connected

IP Address: 89.77.4.36
    Subnet Mask: 255.255.252.0
    Default Gateway: 89.77.4.1
    DNS: 62.179.1.63
    62.179.1.62

LAN
    MAC Address: 00:1C:F0:4C:CC:48
    IP Address: 192.168.0.1
    Subnet Mask: 255.255.255.0
    DHCP Server: Enabled

cos takiego mi wyswietla w routrze

czyli co mam dokladnie zrobic wejsc w ustawienia routera i zrobic statyczny adres ip????

Port Forwarding Rules
    The Port Forwarding option is used to open a single port or a range of ports through your firewall and redirect data through those ports to a single PC on your network.

10 - PORT FORWARDING RULES
    Port Traffic Type
    Name
    Application NameFTPHTTPHTTPSDNSSMTPPOP3TelnetIPSecPPTPDCS-1000DCS-2000/DCS-5300i2eye Public Port
    ~ AnyTCPUDP
    IP Address
    Computer NameKarol-Komputersuchy2szwagierola Private Port
    ~
    Name
    Application NameFTPHTTPHTTPSDNSSMTPPOP3TelnetIPSecPPTPDCS-1000DCS-2000/DCS-5300i2eye Public Port
    ~ AnyTCPUDP
    IP Address
    Computer NameKarol-Komputersuchy2szwagierola Private Port
    ~
    Name
    ~ AnyTCPUDP
    tutaj sie to zmienia???
    Application Rules
    The Application Rules option is used to open single or multiple ports in your firewall when the router senses data sent to the Internet on a outgoing "Trigger" port or port range. Special Applications rules apply to all computers on your internal network.

20 - Application Rules
    Application Rules Special Application Lists Port Traffic Type
    Application NameBattle.netDialpadICU IIMSN Gaming ZonePC-to-PhoneQuick Time 4 Trigger AnyTCPUDP
    Firewall AnyTCPUDP
    czy np tutaj??
    czy gdzie juz to mam zrobic
    przepraszam ale juz wszystko zaczyna mi sie mylic poprostu ten problem mam juz dluzszy czas a od tygodnia nadnim siedze ;/
  • #6 8052353
    DriverMSG
    Na początek ustaw w swojej karcie sieciowej stały adres IP, maskę bramkę i DNS zgodnie z tym co masz teraz, zmieniając jedynie IP na kolejny z puli.

Ps - Popraw swoje wypowiedzi.
REKLAMA