Witam. Tv jak w tytule. Ma problemy z włączaniem. Raz się właczy, a 10 razy nie. Jak już zaskoczy, to gra. Nie mam schematu. To co udało mi się namierzyć, to +5V. Jest stale. Dioda czuwania świeci. Z procesora dostaje napięcie włączające. Natomiast z przetwornicy głównej nie wychodzą żadne napięcia. Elektrolity podstawione, płyta oblutowana. Na kondensatorze sieciowym miernik pokazuje jakieś głupoty-napięcie pływa w granicach 320-400V ( kondensator podstawiony). Za wszelkie porady będę wdzięczny.Znalazłem serwisówkę do podobnego tv. Tak wygląda płyta zasilacza, ale niestety nie ma schematu do niej.
Nie wiem, jaką rolę spełniają zaznaczone elementy. Znajdują się w układzie pomiędzy prostownikiem a kond. sieciowym. W przypadku, gdy tv się włączy napięcie na tym c sieć. jest stabilne, podobnie na stand-by przy pierwszym włączeniu do sieci.
Nie wiem, jaką rolę spełniają zaznaczone elementy. Znajdują się w układzie pomiędzy prostownikiem a kond. sieciowym. W przypadku, gdy tv się włączy napięcie na tym c sieć. jest stabilne, podobnie na stand-by przy pierwszym włączeniu do sieci.