logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat 99 1,6 ahl stukanie w silniku na wolnych obrotach

Martinho87 10 Maj 2010 23:29 5687 4
REKLAMA
  • #1 8061099
    Martinho87
    Poziom 2  
    witam

od pewnego czasu słyszę lekkie stukanie w silniku na wolnych obrotach,kiedy dodam lekko gazu to jest słyszalne do kolo 2700 obr/min stukot znika,tak samo jest podczas jazdy. pasek jakies 10 tys km temu miał zmieniony rozrząd,może tu przyczyna??

drugim problemem jest wycie słyszalne po przekroczeniu 50 km/h, z przodu prawa strona, gdy wcisnę sprzęgło to wycie nie ustaje, myślicie że jest to łożysko??

i trzecia sprawa to kiedy dodam gazu i puszcze to strzałka zamiast spaść na 9100 obrotów to spadnie trochę niżej i zaraz podkręci na 9100, mówiąc prościej wachluje:)

z góry dziękuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 8061500
    RobertLodz09
    Poziom 30  
    Ocena: 540
    Kolego z takim "stukaniem" to tutaj nikt nie bedzie tobie w stanie na odległość pomóc! Nikt tego nie słyszy ,nie widzi itd. Także weż lepiej i podjedz do warsztatu samoch. celem diagnozy tych niepokojących ciebie objawów! Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #3 8062374
    Bartek890130
    Poziom 13  
    Ocena: 30
    co do wycia to tez trzzeba to slyszec :D

podnies auto na lewarku (oczywiscie przod) wlacz 3 bieg i gaz w podloge - jak wyje to masz lozysko do wymiany ;)
  • REKLAMA
  • #4 8063176
    szymko222
    Poziom 9  
    Ocena: 15
    Z tym stukaniem to bym się zastanawiał nad sprzęgłem, mój znajomy tak miał w pasku ze na wolnych obrotach mu waliło tak jednostajnie, kiedy dał gazu t przestawało. Pojechał do warsztatu z tym i jaki na kanał wjeżdżał to rozwaliło mu jakaś obudowę. Radze szybką wizytę u dobrego fachowca
  • #5 19846962
    kerime987
    Poziom 1  
    U mnie to samo, poza tą wskazówką!!! Jak dobrze, że ktoś to opisuje, wiem, że to nie wyjątek po 300tys. km takim samym autem jeżdżę także.
REKLAMA