logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Vectra C 2,2 benz. ciągle się świeca światła stop

romero.40 11 Maj 2010 09:42 9028 3
REKLAMA
  • #1 8061789
    romero.40
    Poziom 2  
    Proszę o pomoc. kupiłem uszkodzoną Vectrę C 2,2 benzyna silnik YH, po powrocie z naprawy okazało się , że ciągle się świecą światła STOP , oraz nie świeci lewe swiatło mijania. Sprawdziłm bezpieczniki i niestety nic, wymieniałem też zarowke H7 i to te nie pomoglo.
    W instrukcji obslugi dot. bezpiecznika nr 16 w komorze silnika wyczytalem , ze uszkodzenie bezpiecznika przy wlaczonym zapłonie powoduje stałe swiecenie swiateł hamowania.
    poradzcie co robic
  • REKLAMA
  • #2 8061844
    ziras
    Poziom 17  
    Ocena: 31
    W zależności od wersji spalenie innych bezpieczników może powodować ciągłe świecenie się świateł stop. Sprawdź wszystkie bezpieczniki, nawet te mało prawdopodobne od oświetlenia kabiny ;-)
  • REKLAMA
  • #3 8063626
    WITEK1952
    Poziom 28  
    Ocena: 388
    Witam. Zainteresuj się centralką w bagażniku. Czasami widać spuchnięty scalak gołym okiem. Pozdrawiam.
  • #4 8107836
    romero.40
    Poziom 2  
    WITEK1952 napisał:
    Witam. Zainteresuj się centralką w bagażniku. Czasami widać spuchnięty scalak gołym okiem. Pozdrawiam.

Bezpieczniki posprawdzałem , ale problem był gdzie indziej. Mianowicie spadła gumka z trzpienia czujnika świateł stop - tego przy pedale hamulca. Brak tej gunki powodował ,że trzpień czujnika nie opierał się o pedał hamulca i układ odczytywał to jako wciśnięty hamulec, a tym samym świeciły się światła STOP. Pozdrawiam.
REKLAMA