logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odtworzyć film z płyty DVD w formatach mpg i upd?

Deva 11 Maj 2010 22:14 2787 10
REKLAMA
  • #1 8064549
    Deva
    Poziom 10  
    Hmm patrząc na tematy nie znalazłem niczego co mogło by mi pomóc.. Może nie jestem zbyt bystry i dlatego.. Otóż otrzymałem film z 18stki i chciałem go obejrzeć a tu zonk.. film nagrywany kamerą i nagrany na płytę dvd gdzie znajdują się 2 formaty.. pokaże tu zdjęcie żeby wyjaśnić bardziej o co mi chodzi.

mpg(2.2gb) i upd(ok. 140kb). próbowałem otwierać w cinema playerze, media pleyrze oraz na normalnym DVD
    posiadam najnowsze codeki ale podejrzewam, że haczyk jest w czymś innym.
    Mimo wszystko sam nie dam rady i proszę o pomoc jak mógłbym obejrzeć owy film.

Proszę o szybką pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 8064611
    Deva
    Poziom 10  
    nic nie pomogło, dalej to samo czyli w ciągu 3-5 pierwszych sekund leci film i później obraz "zawiesza się" i czas leci dalej.

Zapomniałem to dodać w 1 poście, przepraszam.
  • #4 8064681
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1576
    Wrzuć info o pliku z programu MediaInfo, może to coś podpowie.
  • REKLAMA
  • #5 8064711
    Deva
    Poziom 10  
    ok zrobię to na jutro, ok 17 podam info z programu, proszę wtedy o wnioski i rady. dzięki za aktualne podpowiedzi, miłej nocy.
  • REKLAMA
  • #6 8067368
    Deva
    Poziom 10  

oto zrzut z MediaInfo

Ps. zainstalowałem również program powerDVD i również nic się nie da zrobić
  • #7 8067417
    jacekkk69
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Brakuje ci w kodekach filtra MPEG-PS. Proponowałbym usunąć kodeki jakie masz w kompie i zainstalować choćby np. K-Lite Codec Pack 5.7.0 Full.
  • #8 8067849
    Deva
    Poziom 10  
    zainstalowałem K-Lite Codec Pack wersje 5.8.3 Full i nic dalej to samo

no nic jeśli nic się nei da zrobić to odpuszczę sobie ;d
    no ale jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to czekam
  • #9 8068191
    jacekkk69
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Słuchaj może najlepszym wyjściem będzie konwersja do innego formatu. Programów w sieci jest mnóstwo. Swego czasu koleżanka miała podobny problem, ale to była wina jej kompa (nie wyrabiał).

:D
  • #10 8068287
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1576
    Nie trzeba robić śmietnika w systemie instalując jakieś K-lite... jak z opisu widać, że można zdekodować... tyle, że przez pierwsze 3...5 sek :D

Jak obraz zatrzymuje się i czas leci dalej - a dźwięk dalej idzie?

W tym zrzucie z MediaInfo brakuje conajmniej czasu trwania w sekcjach Ogólne | Wideo | Audio.

Skopiuj na HDD i znowu test.
    Czy ten materiał działał prawidłowo wcześniej (np. u kolegi) ?

Jeszcze jeden pomysł - spróbuj otworzyć *.mpg w VirtualDubMod
  • #11 8072419
    Deva
    Poziom 10  
    film nie chciał działać również u kolegi, płyty jutro daję dalej więc zobaczę czy będą działać u następnego ( w co wątpię )
    a co do dźwięku to również przestaje działać cisza jak makiem zasiał ;d
    no i nie mogę zgrać na dysk, wyskakuje błąd. we właściwościach jest zaznaczona opcja tylko do odczytu

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z odtworzeniem filmu nagranego na płycie DVD, który zawiera dwa formaty: mpg i upd. Po próbach odtworzenia w różnych odtwarzaczach (Cinema Player, Media Player, PowerDVD) oraz zainstalowaniu kodeków, film przestaje działać po kilku sekundach, a dźwięk również się zatrzymuje. Użytkownik otrzymał sugestie dotyczące instalacji kodeków, takich jak K-Lite Codec Pack, oraz konwersji pliku do innego formatu. Dodatkowo, zalecano użycie programu MediaInfo do analizy pliku oraz VirtualDubMod do odtwarzania. Użytkownik zauważył, że film nie działał również na komputerze kolegi, a płyta jest ustawiona jako tylko do odczytu, co uniemożliwia zgranie pliku na dysk.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA