Instalacja antenowa typu gwiazda. Odległości przewodów 20 m × 3, 15 m × 8m, przy czym przewody kładzione podwójnie (z zapasem ewentualnie do RECORDERA lub modulatora). Wszystkie przewody antenowe rozchodzą się z jednego miejsca na strychu. W pomieszczeniach system zakończony został gniazdami abonenckimi końcowymi RTV-SAT. System ma być zdolny do dystrybucji TV analogowej i cyfrowej naziemnej, TV satelitarnej (kodowanej typu Cyfrowy Polsat, Cyfra +, N) oraz radio. Antena satelitarna na dachu z zezem na HotBird i Astre (w przyszłości może inne) czyli dwa konwertery.
Do zsumowania i redystrybucji sygnałów chciałbym użyć sumatora TV naziemnej i multiswitcha 9/8. Do wyboru jest wiele multiswitchy na rynku różniących się jakością i ceną. Na Dipolu znalazłem multiswitch MP-0908 Signal 9-wejściowy 8-wyjściowy z aktywną naziemną (cena 299 zł) oraz multiswitch MSR-908 TERRA 9-wejściowy, 8-wyjściowy z aktywną naziemną (cena 683 zł).
Moje pytania:
Jaka wielkość czaszy anteny SAT (okolice Łodzi) (malowana czy aluminium)?
Jakiej f-my konwertery?
Który multiswitch wybrać, aby móc w przyszłości rozbudować system o kolejne gniazda ewentualnie będzie bardziej niezawodny?
Czy jest sens pakować się w dużo droższy TERRA dla domku jednorodzinnego?
Do zsumowania i redystrybucji sygnałów chciałbym użyć sumatora TV naziemnej i multiswitcha 9/8. Do wyboru jest wiele multiswitchy na rynku różniących się jakością i ceną. Na Dipolu znalazłem multiswitch MP-0908 Signal 9-wejściowy 8-wyjściowy z aktywną naziemną (cena 299 zł) oraz multiswitch MSR-908 TERRA 9-wejściowy, 8-wyjściowy z aktywną naziemną (cena 683 zł).
Moje pytania:
Jaka wielkość czaszy anteny SAT (okolice Łodzi) (malowana czy aluminium)?
Jakiej f-my konwertery?
Który multiswitch wybrać, aby móc w przyszłości rozbudować system o kolejne gniazda ewentualnie będzie bardziej niezawodny?
Czy jest sens pakować się w dużo droższy TERRA dla domku jednorodzinnego?