logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fiat Brava - ssanie nie działa w niskich temperaturach, co sprawdzić?

RenoS 13 Maj 2010 13:55 710 0
REKLAMA
  • #1 8070518
    RenoS
    Poziom 10  
    Witam serdecznie
    Jestem tutaj nowy, wiec nie do końca wiem czy w dobrym temacie umieściłem mój problem.
    Pod koniec zimy borykalem sie z nastepujacym problemem (dokladnie takim samym jak tutaj): https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1606697.html

Tez mam Brave, ten sam silnik, tylko rok mlodsza, tamten temat zostal zablokowany dlatego postanowilem zalozyc go jakby na nowo poniewaz nie zostal tam do konca wyjasniony...
    Aktualnie nie mam teraz tych objawow z zapalaniem we mrozy bo temperatury sa inne ale mam wielka obawe ze to powroci wraz z zima dlatego prosze o pomoc

U mnie czujnik temperatury zostal wymieniony jeszcze przed zima poniewaz autko gaslo jak zalapalo temp. Wymiana czujnika zniwelowala ten problem lecz zaraz pozniej z nadejsciem zimy pojawil sie ten opisany powyzej z niezalaczajacym sie ssaniem.
    Byc moze problem faktycznie lezy po stronie obrotow poniewaz jak silnik nabierze temp. to wpada w takie lekkie nieregularne drgania. Od razu napisze ze swiece i przewody powymieniane
    Marchewka sie nie zapala, na ostatnim badaniu komputerowym w zeszlym roku wyskoczyl tylko wspomniany czujnik temp ktory zostal wymieniony
    Prosze o pomoc
  • REKLAMA
REKLAMA