logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ustawienia częstotliwości dekodera SHD 85 od Neostrady - jak przywrócić?

Gooner 04 Cze 2010 16:15 4813 4
REKLAMA
  • #1 8154682
    Gooner
    Poziom 2  
    Witam, czy mógłby ktoś podać ustawienia górnej i dolnej częstotliwości dekodera i anteny w dekoderze shd 85, obecnie mam wartości domyślne czyli górna 10600 i dolna 9750 obawiam się że przypadkiem je zmieniłem przez co teraz nie mogę znaleźć kanałów, deokoder jest nowy od Neostrady i walczę z ojcem żeby ustawić antenę żeby był sygnał i przez chwile był dobry sygnał ale kanałów nie znalazło wiec mądry ja wszedłem w ustawienia dekodera żeby popatrzeć może coś znajdę i trafiłem na te częstotliwości ale że się nie znam to nie ruszałem ale ten dekoder jest mało intuicyjny i chyba zmieniłem te częstotliwości bo sygnał zniknął, tak więc proszę o waszą pomoc. Może trochę zagmatwanie napisane ale chyba da się zrozumieć.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 8154727
    irek19
    Poziom 33  
    Ocena: 273
    Ustawienia są prawidłowe.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 8155464
    h jaworski
    Specjalista AGD
    Ocena: 716
    Pożycz sobie od jakiegoś znajomego inny dekoder satelitarny i spróbuj ustawić antenę na innym dekoderze jak będzie ok to wtedy podłącz dekoder tepsy i sprawdź ustawienia kanałów, bo dekoder tepsy jest specyficzny co chwilę sprawdza czy ma net i czy jest sygnał z satelity i jak go nie widzi to głupieje. Tak ogólnie to częstotliwości dolna i górna to zależy od zastosowanego konwertera i powinieneś sprawdzić na konwerterze jaka jest ale zgoda teraz to 10600 to standard konwerterów z górnym 10750 prawie się nie spotyka chyba że jakiś muzealny egzemplarz.
  • REKLAMA
  • #4 8157087
    Gooner
    Poziom 2  
    Dzięki wam za pomoc, okazało się że z dekodera nie wychodzi napięcie czy coś takiego i dekoder do wymiany...
  • #5 8159240
    GKVIDEO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 34
    Zgodnie z p.10.2 regulaminu temat zamykam na przyszłość proszę o tym pamiętać.
REKLAMA