logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panel OP77B - reset po błędzie konwersji i problem z MPI/DP

Henry(k) 04 Cze 2010 17:27 2304 4
  • #1 8154930
    Henry(k)
    Poziom 30  
    Ocena: 136
    Witam.

Jest problem. Wgrałem projekt po MPI PG'tem z WinCC. Panel projekt przyjął, załadował się. Po podłaczeniu do S7 wywalił komunikat coś w tylu bład konwersji czy bład kompilacji (nie widziałem tego) i teraz nie gada po MPI podczas próby programowania.
    Wziełem nowy drugi OP77B. Wgrałem projekt, podłaczone pod sterownik zostało i... mam identycznie drugi panel uwalony.

Jak go przywrócić do dziewictwa?

Panele daje się zaprogramowac po RS232, oraz po takim programowaniu doskonale po MPI współpracuja ze sterownikiem (inny projekt, inny sterownik, inna maszyna). Ale za diabła nie mogę połaczyć się spowrotem w trybie loadera po MPI/DP z PG'tem.

Pozdrawiam.
  • #2 8157234
    siudek2
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    Witam.
    Czy NetPro wykrywa panel.
  • Pomocny post
    #3 8159926
    bhtom
    Poziom 39  
    Ocena: 604
    Witam,
    Zaraz po uruchomieniu panela, przed wgraniem Twojego programu, masz menu startowe. Wybierz opcje transfer i tam uaktywnij serial i po nim wgraj projekt. Możesz też ProSavem zrobić reset do ustawień fabrycznych.
    Zobacz tu: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1586462.html
    Pozdrawiam.
  • #4 8161962
    Henry(k)
    Poziom 30  
    Serialem wgrywałem jak już napisałem.

Sprawdzę jutro NetPro czy znajdzie panel i spróbuję reset z ProSave.
    W każdym razie w trybie transferu sterowniki nie znajdywały nic podłaczonego do MPI.

Dam znać czy zadziałało.
    Dziękuje i pozdrawiam.
  • #5 8165506
    Henry(k)
    Poziom 30  
    ProSave zakładka OS Update. Trzeba zaznaczyć reset ale i mieć image softu. Bez wgrania czegokolwiek się nie da. Wgranie oczywiście po RS232/null modem.

Panele działają
    Dzieki.
REKLAMA