logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ciągnik TZ 4K 14 wyrzuca olej przez wydech - regulacja pompy oleju?

baciar44 18 Cze 2010 21:06 5651 3
REKLAMA
  • #1 8204515
    baciar44
    Poziom 11  
    Ocena: 44
    mam taki problem za dużo mi z wydechu wyrzuca oleju .wiec pewna osoba poradziła mi żebym poszedł z cylindrem do mechanika ,więc poszyłem ten zaś sprawdził powiedział że jest ok. Szukałem długo na ten temat ale jakoś nie mogę nic o tym znaleźć trafiłem wreszcie na osobę która mi powiedziała że te ciągniki tak mają iż pod obciążeniem spalają cały olej a bez tego wyrzucają go przez wydech hmmm. bieda jak człowiek się nie zna każdy mądry i co innego mówi trafiłem też na opis mówiący że może być to przyczyną pompy oleju złego jej wyregulowania .Czy ktoś wie czy to możliwe i czy da się ją wyregulować dając pobliskiemu mechanikowi czy też musi to być jakiś specjalista a może musi się szukać nowej pompy. nic nie ma napisane na temat ów pompy w instrukcji obsługi żadnych wskazówek .Może ktoś wie w czym tkwi sęk.
  • REKLAMA
  • #2 8205539
    stefan 1993
    Poziom 11  
    Ocena: 23
    pompa mogla sie przestawic o jeden tryb..
    a robiles cos przy pompie??
  • REKLAMA
  • #3 8208054
    preder
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Ja niedawno uruchomiłem mój TZ4K14 i mam podobne doświadczenia. Myślę podobnie (ten typ tak ma).To jest jednak silnik dwusuwowy.Mój na dodatek po uruchomieniu też wyrzuca olej i trochę kopci na niebiesko, zastanawiam się, czy nie wlałem za dużo oleju do filtra albo wtryskiwacz za słabo rozpyla.Ciekaw jestem czy kolegi też tak kopci i czy łatwo zapala. Pozdrawiam
  • #4 8208107
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6172

Na forum obowiązuje REGULAMIN i "przyklejone" do niego pytania wraz komentarzami.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA -->REGULAMIN pkt 15.
    Początek zdania? Zaczynamy wielką literą.

+ -->REGULAMIN pkt 11.
REKLAMA