logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ford fiesta 93 r nie odpuszcza reczny po długim postoju

raduu127 20 Cze 2010 11:21 1167 5
REKLAMA
  • #1 8209229
    raduu127
    Poziom 2  
    witam
    mam problem z fordem fiesta rok 93 samochod długo stał za zaciagnietym hamulcu recznym. teraz chamulec pomimo spuszczenia jego dzwigni nie chce odbic (trzymja szczeki) . co zrobic zeby ruszyc z miejsca.???? z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 8209242
    Elektroniczek
    Poziom 22  
    Ocena: 121
    Zdejmij kolo i pouderzaj troche mlotkiem po bębnie. Powinno puścić.
    Jest jeszcze możliwość że linka zapiekłą się w pancerzu to trzeba bedzie ją wyciąc i j/w a potem wymienić na nową.
    Innych opcji nie ma.
  • REKLAMA
  • #3 8278851
    raduu127
    Poziom 2  
    na biedu jałowym chodzi rowno i ładnie wkraca sie na obroty. na wolnych obrotach jedzie jednak jak mu sie daje gazu od ok 2000 obrotów to gasnie? (wyglada mi to jak by od 2000 dostawał za mało paliwa bac za duzo ale nie czuc bezyny) prosze o pomoc.co zrobic ? pozdrawiam

Popraw pisownię, p. 8.2, inaczej post trafi do kosza,
    manta.
  • REKLAMA
  • #4 8279493
    zjanusz2
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Co do linki hamulca to jasne albo linka do wymiany albo coś sie zablokowało w bebnie - trzeba rozbierać ,czyścić i wymieniać.Linka uszkadza sie najczęściej tam gdzie dochodzi woda.Oglądnij dokładnie pancerz.
    A problem z gaśnieciem silnika to może byc filtr paliwa brudny,słaba już pompa paliwa lub wywalony czujnik położenia wału jeżeli maszyna gaśnie jak się nagrzeje.
  • REKLAMA
  • #5 8280186
    piniuu
    Poziom 11  
    Ocena: 28
    wex odczep sprezyne i wlej strzykawka plynu hamulcowego do pancerza linka kilka razy. moze linka jest zatarta. mialem ten sam problem i mi to pomoglo
  • #6 8283361
    raduu127
    Poziom 2  
    czy miał ktos taki problem? czojnik połozenia wału w takim starym samochodzie. gdzie on miał by sie znajdowac ? dodam ze rozrzaad jest na łancuchu, a jak sprawdzic wydajnosc papy?
    Moderowany przez Pawel wawa:

Za pisownię i niestosowanie się do poleceń moderatora ostrzeżenie.Temat przenoszę do kosza.

REKLAMA