logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Onkyo TX-SR602E - brak dźwięku z kolumn, możliwe ustawienia?

macffly 27 Cze 2010 23:17 2547 3
REKLAMA
  • #1 8238450
    macffly
    Poziom 2  
    Witam,

dzisiaj rano moje kino domowe odmówiło posłuszeństwa :( objawia się to brakiem dźwięku niezależnie od źródła (tuner, TV, DVD).
    Z kolumn nie dobiega żaden dźwięku ani szum nawet po ustawieniu vol na ma maksa.

Mam do Was pytanie czy może to być związane za jakimiś ustawieniami/opcjami kina domowego? Sam nie będę rozkręcał sprzętu, ale chciałbym mieć pewność, że ktoś z rodzinki nie przełączył czegoś niechcący zanim zabiorę sprzęt do serwisu.

Wszystko na wyświetlaczu amplitunera wygląda ok, dvd też odtwarza muzykę tylko dźwięku brak :(

Z góry wielkie dzięki za każdą pomoc.
    Pozdrawiam
    Maciek
  • REKLAMA
  • #2 8238753
    Byneq
    Poziom 27  
    Ocena: 153
    Na słuchawkach gra ? Przyciski włączania/wyłączania zestawów głośnikowych sprawdzone ?
  • REKLAMA
  • #3 8239370
    macffly
    Poziom 2  
    Mam tylko słuchawki na minijacki i przy użyciu przejściówki nic nie słychać nawet żadnych szumów.

Na amplitunerze nie widzę przycisków do wyłączania głośników.

Pozdrawiam
    Maciek
  • #4 8243978
    dybas
    Poziom 38  
    Ocena: 338
    Ponieważ według literatury wzmacniacze mocy są na tranzystorach, to w przypadku uszkodzenia nie powinno być wszechobecnej ciszy. Sprawdź konfigurację ustawien i trybu pracy kolumn-ten model ma taką zaawansowaną zabawkę.
REKLAMA