logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Golf II 1991 nie odpala na zimno mimo napraw - co jeszcze sprawdzić?

Iwa2010 28 Cze 2010 08:53 1541 9
REKLAMA
  • #1 8238859
    Iwa2010
    Poziom 10  
    Bardzo proszę niech mi ktoś pomoże, Golf II z 1991 r. nie chce zapalać za pierwszym razem, trzeba krecić kilka razy aż złapie i wówczas pali . A jak zimny to nie . Były czyszczone wtryski, wymienione kable , cisnienie, regenerowany rozrusznik i alternator , wszystko co mógl mechanik ponoć to zrobił ? Co to może być? A co najważniejsze to nie ma reguły kiedy nie zapali , czasem za 1 razem czasem za 7 .
  • REKLAMA
  • #2 8238891
    andrend
    Poziom 26  
    Ocena: 605
    Pompa paliwa do sprawdzenia [jakie daje ciśnienie].
  • REKLAMA
  • #3 8239025
    Iwa2010
    Poziom 10  
    mechanik mówi , że ok ciśnienie

Dodano po 2 [minuty]:

ale rozkłada ręce i nie wie co jest , a ja nie moge w nieskończoność dokładać tyle kasy , już nawet kable wymieniali , dołożyłam juz wiecej niz jest wart

Dodano po 6 [minuty]:

a to ciśnienie jest 2,5-3

Dodano po 21 [minuty]:

zastanawiam sie jeszcze czy to nie jest cos z elektryką

Dodano po 33 [minuty]:

bo mechanik co naprawia , twierdzi że to nie pompa - a ja juz nie mam sił , sądze że to jakaś głupota ale nikt nie może trafić w to
  • REKLAMA
  • #4 8240985
    piniuu
    Poziom 11  
    Ocena: 28
    moze rozrusznik ci pada. Sprawdź go
  • REKLAMA
  • #5 8242533
    emeryt2
    Poziom 42  
    Ocena: 2303
    Przecież pisze ,że kręci , masz trudności z czytaniem ze zrozumieniem?

Co to za silnik , pojemność , na wtrysku , gażniku?
  • #6 8247952
    Iwa2010
    Poziom 10  
    Silnik na benzyne 1,3, wtryski, wielopunkt nie gaźnik , byłam u mechanika pono trzeba odpowietrzyc zapłon i byc może jakiś sterownik na silniku wymienic , ale dopiero w poniedziałek może wziąśc na warsztat, odnośnie rozrusznika jest dobry - na gwarancji, regenerowałam też alternator.
  • #7 8278088
    Iwa2010
    Poziom 10  
    trzeba było wymienic przekaźnik pompy paliwa
  • #8 8319770
    Iwa2010
    Poziom 10  
    ręce opadają, po kilku dnich dalej to samo tzn. znów trzeba kręcic zanim zapali, dałam jeszcze raz tym razem do innego i co.... źle podłączone kable na wtryskach!!! taka głupota a tyle szukania. Pozdrawiam.
  • #9 8490145
    Iwa2010
    Poziom 10  
    kolejna czujnik wymieniony tym razem temperatury wentylatora - niebieski , jestem ciekawa czy będzie działało, napisze czy działa
  • #10 8764947
    Iwa2010
    Poziom 10  
    kupiłam nowe auto tak skończyła sie naprawa poprzedniego

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Golf II z 1991 roku ma problem z uruchamianiem silnika na zimno, wymagając wielokrotnego kręcenia rozrusznika. Pomimo wymiany kabli, czyszczenia wtrysków, regeneracji rozrusznika i alternatora, problem nadal występuje. Użytkownik rozważa kwestie związane z elektryką oraz przekaźnikiem pompy paliwa. Po dalszych próbach naprawy, okazało się, że kable na wtryskach były źle podłączone. Wymieniono również czujnik temperatury wentylatora. Ostatecznie użytkownik zdecydował się na zakup nowego auta.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA