logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić działanie programu Willem po instalacji systemu?

Michał99 06 Wrz 2004 13:12 2217 7
REKLAMA
  • #1 835966
    Michał99
    Poziom 33  
    Ocena: 343
    Po instalacji systemu nie działa mi poprawnie żaden program wersja G którą na nowo sciagnełem ale nie mogę otworzyc strony oryginalnej z wersją H po polsku. Dokładniej mówiąć wersja H działała ale jak otworzyłem wersje wcześniejsze wszystko się pomieszało. Wyświetla mi Driver Linx port I/O DLL. Co mam zrobić .
  • REKLAMA
  • #2 835976
    wowka
    Poziom 28  
    Ocena: 245
    sciagnij "user port" powinno pomoc i na przyszlosc sie przyda
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 852226
    Ryski
    Poziom 20  
    Ocena: 58
    port 95 instalujesz
    a winio WinIo\Release te pliki wrzucasz do win/sys i sys32

Powinno pomoc
    Załączniki:
    • winio.rar (184.78 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • port95nt.rar (1.47 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 852383
    Michał99
    Poziom 33  
    Po instalacji user port zaczął działać IC PROG 105C sprawdzany bez programatora nawet można go poprawnie zamknąć wcześniej używałem go do edycji pomimo że wywalał błąd ale to drobiazg, z programatorem i systemem XP nie pracował. Zainstalowałem port95 i winio Win IO niestety bez zmian. Co dalej :(
  • #6 853164
    Ryski
    Poziom 20  
    Ocena: 58
    Sproboj ten program do willema w zalaczniku.i jeszcze jedno dlportio wrzuc tez do sys i sys32 mi osobiscie chodzi ta wersja oprogramowania na xp.

A jezeli to nie pomoze to zainstaluj reg clenera(w zał) i jak go uruchomisz to powinienes miec willem na liscie i usun go z tej listy potem restart kompa i ta wersja z zal 1 (1.exe) powinna chodzic dobrze.
    Załączniki:
    • RegCleaner43.exe (540.71 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • 1.exe (484.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 853373
    Michał99
    Poziom 33  
    Wyjaśnię, że u mnie chodziły wszystkie wersje Willema do czsu reinstalacji systemu. Mam informacje że należy usunąć dlporto sys32 i jednemu działa innemu tylko do dwóch wyłączeń kompa, sprawdzę i zobaczę.
  • #8 856461
    Michał99
    Poziom 33  
    Jak mi radzono usunełem z systemu i systemu32plik dlportio dll, dlportio sys, user port regcleaner, nie wchodziłem do biosu aby przestawić LPT w tryb ECP jak było zalecone nigdy tam nie wchodziłem i sam boję się to zrobić i nadal bez zmian na forum była wzmianka o monitorze LPT do resetu gdzie to jest może to coś zmieni. Myślę że sprawa jest banalna w moim problemie, tylko co
    :arrow:
    Po przywróceniu systemu z przed reinstalacji wszystko wróciło do normy :D

Podsumowanie tematu

✨ Po reinstalacji systemu program Willem w wersji G przestał działać poprawnie, a wersja H po polsku nie jest dostępna na oryginalnej stronie. Problem objawia się komunikatem dotyczącym Driver Linx port I/O DLL. Zalecane jest pobranie i instalacja narzędzi takich jak "user port", port95 oraz WinIo (pliki WinIoRelease umieszczone w katalogach win/sys i sys32), które mają wspomóc działanie portów LPT. Dodatkowo sugerowano użycie programu dlportio, umieszczając jego pliki w sys i sys32, co poprawia kompatybilność z systemem Windows XP. W przypadku dalszych problemów rekomendowano użycie narzędzia Reg Cleaner do usunięcia wpisów Willema z rejestru, a następnie ponowne uruchomienie systemu i instalację wersji programu z załącznika. Użytkownik usunął pliki dlportio.dll, dlportio.sys oraz user port, jednak bez efektu. Nie zmieniał ustawień BIOS dotyczących trybu LPT (ECP), co było sugerowane, ale obawiał się tego kroku. Po przywróceniu systemu do stanu sprzed reinstalacji program Willem zaczął działać poprawnie, co wskazuje na problemy z konfiguracją sterowników portów i rejestru po reinstalacji systemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA