logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Cordoba - Jak podłączyć osobny starter zamiast kostki stacyjki?

pablo838 02 Sie 2010 19:57 9499 6
  • #1 8358255
    pablo838
    Poziom 1  
    witam mam problem z kostką stacyjki 2 miesiące temu wymieniłem na nową kostkę i znów kolejna do wymiany zamiast wymiany kostki chciałbym doprowadzić osobny starter ? tylko teraz zaczyna się problem które przewody są od rozruchu silnika abym mógł podłączyć się z przełącznikiem przyciskowym do rozruchu i nie myśleć za ile czasu będę musiał kolejną kostkę wymieniać::cry:
  • #2 8358327
    viper555
    Poziom 39  
    Ocena: 2155
    A skąd wiesz że masz uszkodzoną kostkę ,a może masz przekręcony trzpień. A przewód z rozrusznika na kostce oznaczony 50 .P
  • #4 8358670
    matrixs
    Poziom 25  
    Ocena: 313
    Kup dobrą kostke np. Febi następnie ustaw odpowiednio trzpień(przegnij delikatnie) we wkładce stacyjki.
  • #5 8359558
    Andiv
    Poziom 32  
    Ocena: 451
    Ta i złam go :lol: Jak kupujesz kostke za 12 pln to co sie dziwisz.
  • #6 8359675
    pioart
    Poziom 38  
    Ocena: 1469
    Nie ma pojęcia „dobra kostka” , choć te z Febi-ego trafiają się takie , że wytrzymują dość długo . Większość zamienników ma za twardą sprężynę i do tego kiepski plastik do zabieraka , co w efekcie powoduje wyginanie płetwy stacyjki oraz szybkie wyrabianie kostki . Rada ? Zakupy w serwisie tej kostki i mamy spokój . Koszt około 90zł , dużo wiem , ale święty spokój jest wart tej ceny . Po tych ostatnich upałach wiele kostek się posypało . Czasem ta usterka powoduje rozłączanie zapłonu / gaśnięcie silnika / , tak więc montowanie dodatkowego przycisku / na rozrusznik 50 / nie załatwia do kończ sprawy .
    W kwestii prostowania płetwy to też nie polecam , podczas prostowania lubią pękać .
  • #7 8362740
    matrixs
    Poziom 25  
    Ocena: 313
    pioart napisał:
    Nie ma pojęcia „dobra kostka” , choć te z Febi-ego trafiają się takie , że wytrzymują dość długo . Większość zamienników ma za twardą sprężynę i do tego kiepski plastik do zabieraka , co w efekcie powoduje wyginanie płetwy stacyjki oraz szybkie wyrabianie kostki . Rada ? Zakupy w serwisie tej kostki i mamy spokój . Koszt około 90zł , dużo wiem , ale święty spokój jest wart tej ceny . Po tych ostatnich upałach wiele kostek się posypało . Czasem ta usterka powoduje rozłączanie zapłonu / gaśnięcie silnika / , tak więc montowanie dodatkowego przycisku / na rozrusznik 50 / nie załatwia do kończ sprawy .
    W kwestii prostowania płetwy to też nie polecam , podczas prostowania lubią pękać .

Dlatego trzeba uważać z prostowaniem(nie zdarzyło mi się jeszcze żeby pękła). Ja kupuje kostki Febi i jest stopiony znak VW i nr oryginału czyli znaczy że Febi sprzedają w serwisie również.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z kostką stacyjki w samochodzie Seat Cordoba, która wymagała już wymiany. Zamiast kolejnej wymiany, chce podłączyć osobny starter. W odpowiedziach zasugerowano, że problem może leżeć w uszkodzonej płetwie stacyjki lub w złej jakości kostkach. Rekomendowane są kostki marki Febi, które mogą być dostępne w serwisach, a ich cena wynosi około 90 zł. Użytkownicy ostrzegają przed prostowaniem płetwy, które może prowadzić do jej pęknięcia. Wskazano również, że przewód do rozrusznika na kostce oznaczony jest numerem 50.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA