logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grundig Alpha 4 - brak zapisu w pamięci 24LC02B po zablokowaniu radia

zibizibi2a 07 Wrz 2004 17:43 1562 5
REKLAMA
  • #1 838461
    zibizibi2a
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Mam problem z rozkodowaniem takiego radyjka. Czytałem dużo o tym na elektrodzie i niby wiem jak to zrobić, ale nic mi nie zapisuje się w pamięci po zablokowaniu radia. Pamięć którą wstawiłem to 24LC02B . Nie mogę zacząć dalszej części zabawy. Moze ktoś wie czemu sie nic nie zapisuje to proszę o radę.
  • REKLAMA
  • #2 838939
    makumbapit
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    czym zapisujesz?
  • REKLAMA
  • #3 839124
    SANDRA
    Poziom 21  
    Ocena: 18
    Niczym makumbapit to NEC zapisuje do pamięci. Wprowadż błedny kod 2 razy i poczekaj aż będzie możliwość ponownego wpisu kodu. Zgraj wtedy mapę i resztę , jak piszesz, już wiesz.

Jarek
  • REKLAMA
  • #4 840114
    zibizibi2a
    Poziom 14  
    W tym sęk, że wielokrotnie blokowałem radio na save 2 i sprawdzałem nic nie zapisało się w pamięci. Próbowałem też zczytać po save 1 czy się coś pojawi i nic. same ff. Już zacząłem myśleć czy przypadkiem nie mam pecha i akurat miało być ff. Aktualnie czekam żeby sie radio rozblokowało.
  • REKLAMA
  • #5 842371
    zibizibi2a
    Poziom 14  
    Tak dla informacji jakby ktoś miał podobny problem:
    Już się udało. Jednak pamięć 24LC02 czymś sie różni na tyle od 24C02 że do tej drugiej zapisało. W programatorze obie działały jednakowo jednak w radiu tylko do tej drugiej zechciało zapisywać.
  • #6 1521145
    wysek33
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    wiec mam ten sam problem co ty kumpel zczytal bina ale nie wiem czy on jest dobry wlasnie ide do niego na to luknac, ale zalozmy jak by mial wlasciwego to jak zczytac kod z bina? jak to sie oblicza albo na kore wiersze i kolumny patrzec??? prosze o wytlumaczenie z gory dzieki
REKLAMA