logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pendrive firmy "krzak" - niewidoczne pliki zajmują

enpee 13 Sie 2010 19:30 3142 7
REKLAMA
  • #1 8395359
    enpee
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witajcie drodzy forumowicze.
    Jeśli powielam temat i zaśmiecam forum to z góry przepraszam.

Ostatnio stałem się posiadaczem pendriva " Generic flash disk USB" - osobiście uważam to za firmę "krzak" choć do końca się na tym nie znam, w każdym bądź razie zakupiłem ową pamięć na pewnym serwisie aukcyjnym z kraju taniej siły roboczej za przysłowiowe "grosze". Więc przejdę do sedna:

- pamięć pokazuje 15,6 GB niby jest 16 wiec jest ok.
    - daje się sformatować tylko jako FAT32 (nie wiem czy to plus czy to minus)?
    - nie da się podzielić na partycję
    - w bardzo dziwny sposób znika zawartość folderów a mianowicie:
    przykładowo:
    zgrywam kilka folderów ze zdjęciami plus do tego jaką muzykę i wszystko jest cacy mogę to przenieść z komputera do komputera, ale gdy nagram kilka folderów z plikami powyżej 300 mb widzi tylko zawartość pierwszego nagranego folderu a zawartość reszty folderów znika, tzn. foldery są lecz są puste a pamięć jest zajmowana.
    Myślałem że to problem z formatowaniem więc formatowałem różnymi programami lecz nic to nie zmienia.

Drodzy forumowicze czy macie jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu??

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 8395383
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1689
    Zgłosić oszustwo do Allegro i odzyskać kasę od sprzedawcy tego pseudo 16Gb pendriva.
  • REKLAMA
  • #3 8395394
    enpee
    Poziom 12  
    To raczej nie ma sensu gdyż po 1 nie jest to allegro a po 2 więcej z tym zachodu niż to warte.
  • REKLAMA
  • #4 8395450
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1689
    1. Wyrzucić i się nie denerwować.
    2. Sprawdzić ile ma naprawdę (i wtedy się zdenerwować) jest pełno opisów na Elektrodzie.
  • #5 8395497
    enpee
    Poziom 12  
    A mógłbyś rozwinąć punkt 2 jakimś przykładem?
  • REKLAMA
  • #7 8397944
    enpee
    Poziom 12  
    to są dane z ChipGenius które mi nic nie mówią:

Device Name: +[G:]+Masowe urządzenie magazynujące USB(Generic Flash Disk USB Device)

PnP Device ID: VID = 0001 PID = 7778
    Serial Number: 9D6BFB8E
    Revision: 8.00

Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed

Chip Vendor: (No match record)
    Chip Part-Number: (No match record)

Product Vendor: Generic
    Product Model: Flash Disk

Tools on Web: (N/A)
  • #8 8397995
    childmaker
    Poziom 35  
    Ocena: 92
    Ewidentny fake flash.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik forum zgłasza problem z pendrivem "Generic flash disk USB", który po zakupie na serwisie aukcyjnym wykazuje nieprawidłowości, takie jak znikające pliki w folderach po zapisaniu większych danych. Użytkownik zauważa, że pamięć pokazuje 15,6 GB, a formatowanie możliwe jest tylko w systemie FAT32, co budzi wątpliwości co do jej jakości. Forumowicze sugerują, aby zgłosić oszustwo, sprawdzić rzeczywistą pojemność pamięci oraz wskazują na możliwość, że jest to podróbka. Użytkownik dostarcza dane z narzędzia ChipGenius, które nie wskazują na znanego producenta, co potwierdza podejrzenia o fałszywym produkcie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA