logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć kable łącznika S302 w Lanosie po korozji?

grzegorz72 22 Sie 2010 20:33 3315 6
  • #1 8426741
    grzegorz72
    Poziom 2  
    Witam wszystkich , mam problem z brakiem oswietlenia wnetrza w moim lanosie po przeszukaniu forum okazalo sie ze rozwiazaniem moze byc wyczyszczenie stykow łącznika S302 pod siedzeniem kierowcy , niestety obawy sie sprawdzyly łącznik byl bardzo zkorodowany kilka przewodow odpadlo a reszta odpadla przy prubie rozpiecia niebieskiej zlaczki , mam teraz prozbe do kogos kto juz sie z tym spotkal , czy moge te kable zlaczyc na krutko i w jaki sposob ( moze koloramo ) sa tam 3 kable pomaranczowe , 3 siwe , 3 brazowe , 3 biale i 1 bialo-czarny . prosze o pomoc .
  • #2 8426913
    netark
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Bardzo bym prosił o podanie marki roku... coś pomyślimy
  • #3 8426919
    grzegorz72
    Poziom 2  
    Lanos 1.5 benzyna rok 1998
  • #5 8427010
    grzegorz72
    Poziom 2  
    netark napisał:
    Nie wiem czy mi wolno ale odsyłam do tego tematu:
    http://daewooforum.pl/viewtopic.php?t=7719

Jest tam naprawdę wyczerpująca informacja na temat powyższego problemu.

ten temat czytalem i niepodzielam opini ze jest on wyczerpujący , dalej nie wiem kture przewody ze soba polaczyc , wiadomo tylko ze jest to mozliwe
  • #7 8427473
    arek422
    Poziom 15  
    Ocena: 59
    łączysz kolorami , 1 bialo-czarny, zostaje wolny

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem oświetlenia wnętrza w Daewoo Lanosie z 1998 roku, spowodowany korozją łącznika S302 pod siedzeniem kierowcy. Po usunięciu złącza, kilka przewodów odpadło, a reszta uległa uszkodzeniu. Użytkownik prosi o pomoc w połączeniu kabli, które są w kolorach: pomarańczowy, szary, brązowy, biały oraz biało-czarny. Odpowiedzi sugerują łączenie kabli według kolorów, z wyjątkiem przewodu biało-czarnego, który ma pozostać wolny. Użytkownik odnosi się również do innych tematów na forum, które nie dostarczają wystarczających informacji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA