logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kuchenka gazowa Amica - piekarnik gaśnie przy użyciu iskrownika palnika

gregory.blek 09 Wrz 2010 16:18 11019 5
REKLAMA
  • #1 8492684
    gregory.blek
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Witam jestem tu nowy mam problem z kuchenką gazową amica po włączeniu piekarnika (chodzi i zapala idealnie),ale po włączeniu palnika górnego na iskrownik natychmiast gaśnie piekarnik jak wcześniej zapalę zapałką górny palnik to ok-tylko gaśnie gdy przeskoczy iskra przy górnym palniku proszę o pomoc bo w czasie pieczenia nie można używać górnych palników.
  • REKLAMA
  • #2 8494909
    wronek19
    Poziom 14  
    Ocena: 87
    Jaki gaz jest używany?
  • REKLAMA
  • #3 8494985
    gregory.blek
    Poziom 10  
    używam gaz ziemny
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 8496038
    Kajakus
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    możliwe że dysze są dostosowane do gazu z butli.. niekiedy niezbędna jest ich wymiana
  • REKLAMA
  • #5 8496429
    gregory.blek
    Poziom 10  
    raczej to nie będzie ta przyczyna bo kuchenka ma już ponad 5 lat i przez parę lat zachowywała się poprawnie-nie jestem elektrykiem ale wydaje mi się że wpływ na gaśnięcie piekarnika ma chyba instalacja el. może się jakiś kabel odizolował i ma wpływ na pole el. magnet. które utrzymuje zawór w pozycji otwartej,bo dlaczego gaśnie w momencie przeskoku iskry w trakcie zapalania któregokolwiek palnika górnego
  • #6 8551279
    gregory.blek
    Poziom 10  
    Kuchenka gazowa Amica - piekarnik gaśnie przy użyciu iskrownika palnika nie mogę rozszyfrować typu mojej kuchenki amica żebu dobrać termoparę gdzieś posiałem papiery z kupna

Dodano po 5 [godziny] 1 [minuty]:

może ktoś ma taką kuchenkę amica i wie jaki to typ chodzi o symbol lub jakiś numer żeby można było kupić do niej części-szukałem takiej w internecie ,na allegro i nie mogę trafić na taką samą za pomoc z góry dziękuję
REKLAMA