Witam, dzięki za odpowiedzi. Czy to chodzi o urządzenie, które kryje się pod nazwą TOP-27?
--------------------------------------------------------------------------------
Jeszcze jedno; prośba jeśli ktoś ma schemat montażowy alarmu Silicon Bas2
---------------------------------------------------------------------------------
Wywlokłem centralkę alarmu, na odwrocie jest karteczka z napisem Bas 2 - jak rozumiem jest to wersja, która posiada możliwość podłączenia się do centralzamka (wiem nawet, które kolory przewodów słuzą do tego podłączenia), ale firma montująca alarm zrobiła mi numer i założyła złącze z samymi czarnymi przewodami .
Opis centralki: złącze 15 pinowe + pentla pomarańczowego przewodu (zabezpieczająca), tak na plytce drukowanej są opisane piny (po kolei od strony tej "pętli")
1. SRN - syrena
2. PW1 - zasilanie +12V
3. PW2 - ?
4. GDN - masa
5. ARM - ?
6. HEL1 - kierunkowskazy 1
7. PW3 - ?
8. HEl2 - kierunk. 2
9. ACC1 - zapłon
10. ACC2 - ?
11. RES - reset (switch, tak myślę)
12. DRN - ? - (chyba detektor otwartych drzwi)
13. EXT - ?
14. IMM1 - ?
15. IMM2 - odcięcie zapłonu silnika
Jestem czynnym zawodowo elektronikiem, ale ten alarm mnie zagiął, jeśli ktoś kojarzy coś na temat siliconów i ich podłączeń prosiłbym o pomoc (tylko nie kolorami przewodów - bo te już znam - jak wspomniałem one wszystkie w moim przypadku są czarne). Słowa prośby kieruję głownie do użytkownika "wisiekj" bo widzę po postach, że jest najbardziej obrytym człowiekiem w alarmach. Pozdrawiam wszystkich
Do edycji swoich postów używaj przycisku "zmień".
posty scaliłem.
ankuch.