Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    widmo75
    Level 10  
    poszukuje jakiejs instrukcji obslugi... lub pomocy w sprawie "przerobienia" radia zeby pokazywalo czestotliwosci jesli ktos cos takiego ma wielkie dzieki
    ---------------------------------------------------
    moze jakas kombinacja klawiszy??

-------------------------------------------------------
    2 posty scalono
    j.
    IDE
    Level 16  
    Witam!

Przy włączaniu zasilania przytrzymaj przycisk CH lub inny.
    W twj chwili jestem w pracy i nie mam mozliwosci tego sprawdzic na 100%, ale mam taki sam model tylko na 430MHz i wiem, że jest taka możliwość.
    widmo75
    Level 10  
    no niestety wyprobowalem chyba wszystkie i nic :(
    Lasek
    Level 12  
    Insted of seeing frequency display (147.585 etc.) You can have it read out like a business band radio (CH-1) by holding the VFO/M/W key and turning on the power.

Powodzenia i milej zabawy.
    widmo75
    Level 10  
    probowalem trzymac ten klawisz i wlaczac zasilanie ale nic :(
    widmo75
    Level 10  
    niestety nie pomoglo probowalem z roznymi kombinacjami klawiszy trzymac dlugo i odrazu puszczac po zalaczeniu :(
    widmo75
    Level 10  
    mam pytanie czy pod gorna pokrywa sa kolo wyswietlacza dwie petle przeciete czy w calosci ??
    u mnie sa przeciete jedna jest koloru czerwonego a druga niebieskiego
    moze dlatego nie chce sie zresetowac ??
    -------------------------------------------------------------
    moze ktos ma takie radio i wie na jego temat wiecej niz ja moze ma ktos schemat interface?? lub namiar gdzie to kupic??
    ------------------------------------------------------------
    2 posty scalono
    j.
    marek sq4ixm
    Level 12  
    powinny byc nieprzeciete.Przeciecie ich rozszerza zakres TX,podobnie jest zreszta w 119-tce,ale u mnie polaczenie ich z powrotem i reset,nie spowodowalo powrotu do pierwotnych parametrow.

http://www.mods.dk/view.php?ArticleId=68

pozdrawiam
    sq4ixm
    welek
    Level 19  
    Witam!
    Trzeba trzymać 1 i 4 przycisk i włączyć zasilanie.
    Jeśli to nie przyniesie rezultatu, to radio jest zaprogramowane komputerem i wtedy potrzebny programator.
    Pozdrawiam Bogdan SP7ETD
    widmo75
    Level 10  
    marek sq4ixm wrote:
    powinny byc nieprzeciete.Przeciecie ich rozszerza zakres TX,podobnie jest zreszta w 119-tce,ale u mnie polaczenie ich z powrotem i reset,nie spowodowalo powrotu do pierwotnych parametrow.

http://www.mods.dk/view.php?ArticleId=68

pozdrawiam
    sq4ixm

ale po zdjeciu pokrywy one byly tak jakby przeciete fabrycznie
    napewno nikt nie przecinal ich.....

kol welek
    probowalem prawie wszystkiego.....
    pierwszy to func a czwarty to tot jak trzymam 1 to po zalaczeniu na wycwietlaczu jest wszystko widoczne ale nic dalej jak puszczam to tak jak bylo ch1 ......
    radio zaprogramowane kompem.....
    skad wziac ten kabelek(interface) :?:

pozdrawiam wszystkich

doradzcie cos :!:

pozwolilem sobie odkurzycz temat
    moze ktos ma jakis pomysl??
  • Helpful post
    kb2ukg
    Level 12  
    Kupiłem to radio na Alledrogo. Na wyświetlaczy był tylko nr kanału. Aby to naprawić i aby wyświetlała się częstotliwość należy wlutować zworkę na przednim panelu radia. O ile pamiętam R278 na schemacie. Do tego należy zresetować radio. W tym celu należy zewrzeć dwa skrajne piny- te w złączy 4 pinowym i włączyć radio. Wskoczy częstotliwość i będzie można uaktywnić większość funkcji. Te dwa przewody, które sterczą w srodku radia służą do odblokowania radia. Normalnie radio pracuje od 144-146MHz. Po przecieciu tych przewodów do 174MHz.
    Myślę teraz nad odblokowaniem innych funkcji, które powinny działać w radiu.