logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Razer Tron myszka która zostawia ślad na trackpadzie

lukasker 30 Wrz 2010 09:48 2171 3
REKLAMA
  • Razer Tron myszka która zostawia ślad na trackpadzie Razer przedstawił myszkę Razer Tron Mouse, która ma być jednym z gadżetów do filmu TRON. Myszka oprócz świetnej ergonomii i znakomitych parametrów (5600dpi), posiada jeszcze jedną ciekawą funkcję. Myszka po przejechaniu po track padzie, zostawia fajny zielonkawy ślad, który po pewnym czasie znika. Więcej na wideo.

Źródło

Fajne? Ranking DIY
    O autorze
    lukasker
    Tłumacz Redaktor
    Specjalizuje się w: programowanie, strony www
    lukasker napisał 2900 postów o ocenie 182. Mieszka w mieście Kielce. Jest z nami od 2010 roku.
  • REKLAMA
  • #2 8567665
    flubber.trip
    Poziom 27  
    Ocena: 71
    Jak zrobić to "domowym" sposobem? Otóż bardzo łatwo. W myszkę trzeba wmontować niebieską diodę, tak aby soczewką była skierowana do powierzchni po której porusza się myszka i jak najbliżej niej. Jako podkładkę pod mysz trzeba użyć czegoś fluorescencyjnego, np popularne tabliczki ze strzałkami, lub wyjściem ewakuacyjnym (NIE ZRYWAĆ TYLKO KUPIĆ!!!), oczyszczone z nadruku np acetonem i mam to samo, tyle że linia bedzię się utrzymywać dłużej. Ten patent wymyśliłem teroz po przeczytaniu tego postu i mi się spodobał, jk to zrobię to umieszczę filmik z działania mojegu "urządzenia".
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 8570461
    Lokval
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Cytat:
    wmontować niebieską diodę

Nie jestem pewien co do niebieskiej, ale dioda LED UV na 100% załatwi sprawe. Ale cała podkładka ze światłoczułego fosforu to rzecz którą samemu chyba ciężko wytworzyć w domowych warunkach.
  • #4 8574834
    flubber.trip
    Poziom 27  
    Ocena: 71
    Oczywiście dioda UV była by w tym momencie najlepsza, ale zwykła niebieska też będzie działać. Podkładka to tak jak pisałem, tabliczka informacyjna z np wyjściem ewakuacyjnym i jeszcze raz przypomnę aby nie zrywać takich tabliczek, bo w razie niebezpieczeństwa może dojść do tragedii!
REKLAMA